Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mentorlessen

Voor mentorlessen bieden we de lesmethode Zó leer je! Een lesmethode gericht op studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden. Er is veel aandacht voor executieve functies. Zó leer je! is beschikbaar voor vmbo, havo en vwo onderbouw. Daarnaast bieden we een boek voor ouders (en hun kinderen in de brugklas) dat perfect aansluit bij Zó leer je!, maar ook zelfstandig gelezen en gebruikt kan worden: Thuis op school

Direct onze boeken bestellen?

Menukaart Nationaal Programma Onderwijs

Door de schoolsluitingen tijdens de verschillende lockdowns sinds maart 2020 zijn bij veel leerlingen leerachterstanden ontstaan. Scholen brengen momenteel in kaart hoe leerlingen ervoor staan. Vervolgens kunnen scholen met behulp van de menukaart voor het onderwijs kiezen hoe ze gerichte ondersteuning gaan aanbieden. Per leerling stelt het Ministerie de komende twee jaar €700,- per leerling per jaar beschikbaar.

De menukaart biedt een aantal categorieën. Twee daarvan, domein C en D, bieden interventies die betrekking hebben op sociaal-emotionele aspecten van leerlingen en ontwikkeling van executieve functies. Juist voor een gerichte aanpak op deze terreinen bieden wij met Zo leer je! en Thuis op school direct toepasbare praktische oplossingen.

Zo leer je! past bij de interventies C en D van de menukaart
Bekijk het overzicht van de executieve vaardigheden die in beide leerjaren in Zo leer je! aan de orde komen en de interventies C en D. Zo ziet u direct de koppeling tussen de interventies en de lessen van Zo leer je!.

Meer weten over Zo leer je?

Ontvang de Mentorlessen nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Staal & Roeland/Boom voortgezet onderwijs

Staal & Roeland bv/Boom voortgezet onderwijs bv
Stationsweg 66
7941 HG Meppel

 

Donald Staal
 06 519 400 99
 d.staal@staal-roeland.nl

Elout Roeland
 06 22 424 455
 e.roeland@staal-roeland.nl

KvK: 69499101
BTW: NL857895679B01

Kom in contact

Wilt u meer weten over onze lesmethoden voor de kunstvakken of een informatief gesprek aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We spreken u graag!