Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zó leer je! - Mentorlessen

Leerwerkboek voor slechts € 17,95 per leerling per jaar! Ook mogelijk als onderdeel van Menukaart Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Speciaal voor alle mentoren

Zo leer je! is de nieuwe methode voor mentorlessen in de onderbouw voor havo/vwo en voor vmbo. Er zijn edities voor de eerste en de tweede klas. De methode is gericht op studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden, met veel aandacht voor executieve functies. Zo leer je! is geheel gebaseerd op RTTI en OMZA. De methode geeft leerlingen inzicht in hun eigen vaardigheden en gedrag én veel tips om het leerproces te verbeteren. De leerwerkboeken bevatten 32 kant-en-klare lessen. De lessen kunnen worden behandeld in de volgorde die past bij wat er voor de leerlingen op dat moment nodig of handig is. De methode spreekt voor zich, u kunt gelijk van start.

Kenmerken Zó leer je!

Helder
Duidelijke uitleg met direct toepasbare handige tips.

Concreet en activerend
Doelgerichte opdrachten voor in de les én daarna. Slimme aanknopingspunten voor klassengesprekken en reflectie.

Formatief evalueren
Met inzet van RTTI en OMZA krijgen docenten/mentoren en leerlingen inzicht in hun competenties en vaardigheden en zicht op gedrag dat voorwaardelijk is om te kunnen leren.

Zo leer je! Mentorlessen vmbo 2

Aantrekkelijk
Vrolijke uitstraling, frisse vormgeving en een luchtige toon.

Flexibel en compact
Bepaal zelf in welke volgorde u de lessen behandelt. Er blijft voldoende tijd over voor andere mentorzaken.

Speciaal op maat
Zo leer je! is beschikbaar voor vmbo en voor havo/vwo. U kunt werken met leerjaar 1 en leerjaar 2. Daarnaast is er Thuis op schoolvoor ouders en leerlingen.

Menukaart Nationaal Programma Onderwijs

De menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) biedt de komende twee schooljaren een aantal categorieën. Twee daarvan, domein C en D, bieden interventies die betrekking hebben op sociaal-emotionele aspecten van leerlingen en ontwikkeling van executieve functies. Juist voor een gerichte aanpak op deze terreinen bieden wij met Zo leer je! en Thuis op school direct toepasbare praktische oplossingen. In beide leerjaren van Zo leer je! komen de executieve vaardigheden aan de orde. Meer informatie NPO>> 

Wat zegt men over Zó leer je!?

Bekijk Zó leer je!

Mentorlessen
vmbo brugklas

Zo leer je!

Mentorlessen
vmbo tweede klas

Zo leer je!

Mentorlessen havo/vwo brugklas

Zo leer je!

Mentorlessen havo/vwo tweede klas

Zo leer je!

Structuur Zó leer je!

Zó leer je! bestaat uit een leerwerkboek met 32 kant-en-klare lessen. De lessen kunnen worden behandeld in de volgorde die past bij wat er voor de leerlingen op dat moment nodig of handig is. Elke les begint met een paar opdrachten die aanleiding zijn tot zelfreflectie en/of een klassengesprek. Vervolgens staat er in het boek compacte uitleg met concrete tips over hoe je een bepaalde situatie het beste aan kunt pakken. Omdat de tips bij elkaar staan, is de uitleg zeer overzichtelijk en zijn alle tips gemakkelijk terug te vinden. De les sluit af met een aantal opdrachten om de uitleg te verwerken. Ook hier is weer ruimte voor het bespreken in de klas van verschillende mogelijke aanpakken. Elke les sluit af met een plan: hoe gaat de leerling het onderwerp dat aan de orde is geweest in de komende tijd aanpakken? De volgende les start met de reflectie op het plan: is het gelukt? De speelse opdrachten en de afwisseling met citaten, cartoons en weetjes maken het gemakkelijk om levendige, maar vooral ook nuttige mentorlessen te geven.

Voor ouders en leerlingen

De interventie ‘Oudertraining’ (genoemd op de NPO menukaart C) kan worden vormgegeven door Thuis op school te gebruiken. Thuis op school is bedoeld voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs en geeft antwoorden op bijna alle vragen die je als betrokken ouder zou kunnen stellen over school.

 

Bijvoorbeeld: “Hoe leer je voor een toets?’, “Hoe maak je vrienden?’, “Hoe maak je huiswerk?’, “Hoe zet je jezelf aan het werk?’ Alle vragen worden beantwoord met heldere achtergrondinformatie en concrete aanwijzingen voor ouders én 170 direct toepasbare tips voor leerlingen. Daarmee hebben ouders alles in huis om hun zoon of dochter succesvol te laten zijn op school; in de brugklas en daarna!

thuis op school puber brugklas brugpieper

Ontvang de Zó leer je! nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Assortiment Zó leer je!

Er zijn leerwerkboeken voor leerjaar 1 en leerjaar 2 van vmbo en havo/vwo. Voor docenten die met de methode gaan werken, is een gratis docentenaccount beschikbaar voor toegang tot het extra docentenmateriaal.

Zó leer je! mentorlessen

Mentorlessen brugklas vmbo

ISBN 9789492000767

beschikbaar

Mentorlessen tweede klas vmbo

ISBN 9789083029610

beschikbaar

Mentorlessen brugklas havo/vwo

ISBN 9789492000750

beschikbaar

Mentorlessen tweede klas havo/vwo

ISBN 9789083029603

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu de leerwerkboeken van Zó leer je!.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over Zó leer je! of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.