Zo leer je! is de nieuwe methode voor mentorlessen in de onderbouw voor havo/vwo en voor vmbo. Er zijn edities voor de eerste en de tweede klas. De methode is gericht op studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden, met veel aandacht voor executieve functies. Zo leer je! is geheel gebaseerd op RTTI en OMZA. Zo leer je! geeft leerlingen inzicht in hun eigen vaardigheden en gedrag én veel tips om het leerproces te verbeteren. U kunt werken met het leerwerkboek voor havo/vwo of voor vmbo.

ZO LEER JE! - KENMERKEN

  • helder: duidelijke uitleg met direct toepasbare tips
  • concreet: doelgerichte opdrachten voor in de les én daarna
  • activerend: slimme aanknopingspunten voor klassengesprekken en reflectie
  • nu voor leerjaar 1 en ook voor leerjaar 2 vmbo of havo/vwo
  • flexibel: u bepaalt zelf in welke volgorde u de lessen behandelt
  • compact: er blijft voldoende tijd over voor andere mentorzaken
  • aantrekkelijk: vrolijke uitstraling en een luchtige toon
  • nu ook voor ouders en leerlingen: Thuis op school

ZO LEER JE! - STRUCTUUR

Zo leer je! bestaat uit een leerwerkboek met 32 kant-en-klare lessen. De lessen kunnen worden behandeld in de volgorde die past bij wat er voor de leerlingen op dat moment nodig of handig is. Elke les begint met een paar opdrachten die aanleiding zijn tot zelfreflectie en/of een klassengesprek. Vervolgens staat er in het boek compacte uitleg met concrete tips over hoe je een bepaalde situatie het beste aan kunt pakken. Omdat de tips bij elkaar staan, is de uitleg zeer overzichtelijk en zijn alle tips gemakkelijk terug te vinden. De les sluit af met een aantal opdrachten om de uitleg te verwerken. Ook hier is weer ruimte voor het bespreken in de klas van verschillende mogelijke aanpakken. Elke les sluit af met een plan: hoe gaat de leerling het onderwerp dat aan de orde is geweest in de komende tijd aanpakken? De volgende les start met de reflectie op het plan: is het gelukt? De speelse opdrachten en de afwisseling met citaten, cartoons en weetjes maken het gemakkelijk om levendige, maar vooral ook nuttige mentorlessen te geven.

Zo leer je! Mentorlessen havo vwo
Zo leer je! Mentorlessen havo/vwo 2
Zo leer je! Mentorlessen vmbo

NIEUW: Thuis op school

Nieuw: Thuis op school – Help je puber succesvol de brugklas door. Een boek voor ouders (en hun kinderen) dat perfect aansluit bij Zó leer je!, maar ook zelfstandig gelezen en gebruikt kan worden. Ideaal voor ouders met kinderen die starten in de brugklas. Thuis op school geeft antwoorden op bijna alle vragen die je als betrokken ouder zou kunnen stellen over school.

Alle vragen worden beantwoord met heldere achtergrondinformatie en concrete aanwijzingen voor ouders én 170 direct toepasbare tips voor leerlingen. Daarmee hebben ouders alles in huis om hun zoon of dochter succesvol te laten zijn op school; in de brugklas en daarna!

Wilt u de ouders van uw aankomende leerlingen Thuis op school aanbieden? Bel ons dan gerust voor de mogelijkheden. We maken graag een passend voorstel voor uw school! Ouders of leerlingen kunnen Thuis op school – Help je puber succesvol de brugklas door rechtstreeks bestellen op Bol.com.

Nederlands | paperback | 9789090322841 | mei 2020 | 152 pagina’s | €15,-

thuis op school puber brugklas brugpieper

ZO LEER JE! - AANBOD

VMBO

LEERWERKBOEK ISBN 9789492000767 Zo leer je! – mentorlessen brugklas vmbo direct leverbaar € 17,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789083029610 Zo leer je! – mentorlessen tweede klas vmbo direct leverbaar € 17,50

HAVO/VWO

LEERWERKBOEK ISBN 9789492000750 Zo leer je! – mentorlessen brugklas havo/vwo direct leverbaar € 17,50
LEERWERKBOEK ISBN 9789083029603 Zo leer je! – mentorlessen tweede klas havo/vwo direct leverbaar € 17,50

Ons team

Wilt u meer weten over Zo leer je! of een presentatie aanvragen? Ons Zo leer je! team komt graag met u in contact.
Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.