Wilt u meer informatie over één van onze lesmethoden of wilt u een beoordelingsexemplaar aanvragen, maak dan hieronder uw keuze voor betreffende lesmethode.

SPQR Latijnse taal en cultuur

SPQR is de veelgebruikte lesmethode Latijnse Taal en Cultuur waarin de samenhang tussen taal en cultuur van de Romeinse wereld centraal staat.

SUMMA LATIJN COMPENDIUM

SUMMA is een onmisbaar naslagwerk Latijn voor elke leerling in de bovenbouw van het gymnasium. SUMMA is bij alle lesmethoden Latijn te gebruiken.

ARGO lesmethode Grieks

ARGO is de veelgebruikte methode Griekse Taal en Cultuur. ARGO werd vooraf uitvoerig getest bij schoolgemeenschappen en gymnasia.

ARGO Griekse Taal en Cultuur bovenbouw

NieuwARGO bovenbouw, voor het 4e leerjaar, waarin taal en cultuur verankerd zijn. ARGO bovenbouw bereidt secuur voor op het CE en biedt handvatten voor het SE.

PHAROS Compendium Grieks

PHAROS is het complete naslagwerk Grieks voor elke leerling in de bovenbouw van het gymnasium en is bij alle lesmethoden Grieks te gebruiken.

BESPIEGELING Kunst algemeen

BESPIEGELING – Kunsten in samenhang, is de meest gebruikte methode kunst algemeen in het vo en is volledig afgestemd op het examenprogramma.

Contrast Kunstvakken/CKV vmbo

CONTRAST VMBO, is dé methode voor Kunstvakken/ CKV vmbo en afgestemd op het nieuwe examen Kunstvakken inclusief CKV (voorheen Kunstvakken 1).

CONTRAST ckv havo/vwo

CONTRAST, is dé nieuwe methode voor CKV, volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma. Alle nieuwe elementen van het vak CKV zijn direct herkenbaar.

ContrastCKV havo vwo English edition

Nieuw:
CONTRAST ckv havo/vwo English edition is de Engelse uitgave van CONTRAST ckv havo/vwo en is gericht op tweetalig onderwijs.

EXPO vmbo voor CSE en CPE voor de beeldende vakken vmbo (voorheen Kunstvakken 2 Beeldend).

Nieuw:
Met EXPO voor bovenbouw vmbo bereidt u uw leerlingen voor op het CSE en CPE voor de beeldende vakken vmbo (voorheen Kunstvakken 2 Beeldend).

Zo leer je! Mentorlessen vmbo havo vwo

Nieuw:
Zó leer je! is de methode voor mentorlessen in vmbo-onderbouw. De methode is gericht op studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden.

Zo leer je! Mentorlessen vmbo havo vwo

Nieuw:
Zó leer je! is de methode voor mentorlessen in onderbouw havo/vwo. De methode is gericht op studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden.

Extra lesmethoden in samenwerking met Boom voortgezet onderwijs

Staal & Roeland ontwikkelt in samenwerking met Boom voortgezet onderwijs meerdere lesmethoden voor het voortgezet onderwijs: KERN Nederlands, KERN Engels, KERN Wiskunde, POLARIS natuurkunde + scheikunde & FORUM geschiedenis.