Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Compendium Latijn

SUMMA compendium Latijn is een onmisbaar naslagwerk Latijn voor elke leerling! U kunt werken met het compendium met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

Onmisbaar naslagwerk Latijn

SUMMA compendium Latijn is een onmisbaar naslagwerk Latijn voor elke leerling in de bovenbouw en bruikbaar naast elke lesmethode. SUMMA is ook gekoppeld aan onze bovenbouw methode SPQR Latijnse taal & cultuur bovenbouw. Voor extra uitleg bij annotaties en opdrachten en om de grammatica te herhalen, wordt in SPQR Latijn bovenbouw verwezen naar SUMMA. In de digitale licentie boekvervangend SPQR Latijn bovenbouw is de koppeling tussen SUMMA en SPQR Latijnse taal & cultuur direct aanklikbaar. SUMMA is compleet plus compact en geeft overzicht en houvast met de CEVO-lijst als uitgangspunt.

Kenmerken SUMMA compendium Latijn

Compleet overzicht

SUMMA compendium Latijn geeft een compleet overzicht van alle grammaticale begrippen.

Overzichtelijk register

Er is een handig register van circa 75 afkortingen met de Nederlandse en de Latijnse benaming.

Strategische vertaaltips

Uitleg van twee vertaalstrategieën om een Latijnse zin te vertalen. Het compendium richt zich op wat de leerling qua basiskennis moet weten. Met SUMMA zo naar het CE!

Literaire termen

SUMMA compendium Latijn biedt een zeer toegankelijke opsomming van alle literaire termen.

Praktische naslaglijst

SUMMA compendium Latijn biedt een praktische naslaglijst van circa 1.350 basiswoorden.

Vormleer

Vormleer en syntaxis staan direct naast elkaar: opbouw van de vorm en direct uitleg hoe de vorm in een zin gebruikt wordt en hoe je tot vertaling komt.

Wat zegt men over SUMMA compendium Latijn?

Bekijk SUMMA compendium Latijn

Brochure Latijn

SUMMA compendium

Tekstboek bovenbouw

SUMMA compendium Latijn en SPQR Latijn

SUMMA compendium Latijn completeert SPQR Latijn bovenbouw. De hulpboeken verwijzen naar de grammaticale overzichten in SUMMA. SPQR bovenbouw sluit aan op iedere onderbouwleergang. Samen met SPQR onderbouw vormt het bovenbouwdeel een ideale doorlopende leerlijn naar het examen. De ict bij SUMMA bestaat uit meer dan 60 uitlegvideo’s en digitale oefeningen (drills). In de boekvervangende licentie SUMMA is de ict ingebouwd. Er zijn drills gebaseerd op:
- Frequentie: de meest voorkomende woorden gebaseerd op de basiswoordenlijst SUMMA
- Woordsoort: voegwoorden, bijwoorden, etc.
- SPQR basislijst: woorden uit SPQR onderbouw, apart per thema of door elkaar

SUMMA Latijn digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster staan oefendrills met meerkeuzevragen of met invulmogelijkheid over de gehele leerstof uit SUMMA. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij de methode zijn tachtig uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en drills.
Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Ontvang de nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met SUMMA

Gaat u starten met SUMMA compendium Latijn? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment SUMMA compendium Latijn

SUMMA compendium Latijn kan naast iedere lesmethode Latijn worden ingezet. Ook voor zelfstudie of naslagwerk is het compendium uitermate geschikt.

SUMMA compendium Latijn

SUMMA compendium Latijn

ISBN 9789492000347

beschikbaar

SUMMA licentie aanvullend

ISBN 9789492000354

beschikbaar

SUMMA volledig digitaal

ISBN 9789492000361

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het compendium en de licenties.