Zoek
Sluit dit zoekvak.

SPQR Latijn bovenbouw

Volledige dekking exameneisen met SPQR Latijn bovenbouw!
U kunt werken met de tekst- en hulpboeken, het compendium en de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

De eerste écht geïntegreerde methode LTC

SPQR Latijnse taal & cultuur bovenbouw integreert Latijnse taal en cultuur zoals het bedoeld is. SPQR bovenbouw verenigt in vijftien aansprekende thema’s op een logische manier alle relevante exameneisen voor taal én cultuur. Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod in samenhang met Latijnse teksten. Het tekstboek biedt de leerling een rijk palet aan Latijnse teksten met verschillende genres, periodes en auteurs. SPQR bovenbouw biedt daarnaast extra teksten online die aansluiten bij de teksten in het boek. Een uitkomst voor docenten die niet elk jaar hetzelfde op dezelfde manier willen doen en voor docenten die graag met een keuzepensum werken. Samen met SPQR onderbouw en het compendium SUMMA vormt het bovenbouwdeel en een ideale doorlopende leerlijn naar het examen.

Kenmerken SPQR Latijn bovenbouw

Doorlopende leerlijn naar het examen

Samen met SPQR onderbouw vormt het bovenbouwdeel een ideale doorlopende leerlijn van leerjaar 1 naar het examen.

Zeer geschikt voor zelfstandig werken

SPQR Latijn bovenbouw is leerdoelgestuurd en daarmee heel geschikt voor zelfstandig werken.

Volledige dekking exameneisen

Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Latijnse teksten en verwerkt door middel van opdrachten.

SPQR Latijn taal & cultuur bovenbouw

Compleet en makkelijk

SPQR Latijn bovenbouw bevat leerdoelsturing, voorbeeld-pta’s, toetsen en hulp bij de implementatie van het examenprogramma.

Flexibiliteit, vrijheid en keuze

SPQR Latijn bovenbouw biedt online extra teksten die aansluiten bij de teksten in het boek.

Effectief

De hulpboeken voorzien in een uitgekiende woordenboektraining en relevante herhaling van de grammatica in samenhang met het compendium SUMMA.

Wat zegt men over SPQR Latijn?

Bekijk SPQR Latijn bovenbouw

Brochure SPQR Latijn

Tekstboek bovenbouw

SUMMA compendium

Structuur SPQR Latijn bovenbouw

SPQR bovenbouw sluit aan op iedere onderbouwleergang. Samen met SPQR onderbouw vormt het bovenbouwdeel een ideale doorlopende leerlijn naar het examen. SPQR bovenbouw bevat bijvoorbeeld toegankelijke instapteksten voor startlectuur in klas 4. De vragen borgen het vereiste beheersingsniveau van de examenstof. Samen met de leerdoelsturing van ieder hoofdstuk en de overzichtelijke labeling van de vragen maakt dit SPQR bovenbouw geschikt voor zelfstandig werken. De lesmethode biedt hoogwaardige en gecertificeerde RTTI-toetsen en voorbeeld-schoolexamens. De RTTI-methodiek, ontwikkeld door DocentPlus, is een taxonomie waarin cognitieve niveaus kunnen worden geduid. SUMMA compendium Latijn completeert SPQR Latijn bovenbouw. De hulpboeken verwijzen naar de grammaticale overzichten in SUMMA.

SPQR Latijn digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden de bijbehorende verwerkingsoefeningen aangeboden voor de training van de grammatica uit SUMMA. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij de methode zijn korte uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en drills.
Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Docentenmateriaal

Docenten die met SPQR bovenbouw werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal op onze website. U vindt hier per hoofdstuk: een verantwoording, losse RTTI-toetsvragen, proefvertalingen, extra keuzemateriaal, antwoorden en werkvertalingen en verschillende tekstbestanden van de Latijnse teksten.

Ontvang de SPQR Latijn nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met SPQR Latijn

Gaat u starten met SPQR Latijn bovenbouw? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment SPQR Latijn bovenbouw

De lesmethode bestaat uit een tekstboek en twee hulpboeken. Het compendium SUMMA completeert SPQR bovenbouw. De hulpboeken verwijzen naar de grammaticale overzichten in SUMMA compendium Latijn.

SPQR Latijn bovenbouw

Tekstboek SPQR bovenbouw

ISBN 9789492000941

beschikbaar

Hulpboek 1 bovenbouw

ISBN 9789492000958

beschikbaar

Hulpboek 2 bovenbouw

ISBN 9789492000965

beschikbaar

SUMMA compendium Latijn

ISBN 9789492000347

beschikbaar

SUMMA licentie aanvullend

ISBN 9789492000354

beschikbaar

Volledig digitaal+ SUMMA

ISBN 9789492000972

beschikbaar

Docentenhandleiding 1 bovenbouw

ISBN 9789492000989

beschikbaar

Docentenhandleiding 2 bovenbouw

ISBN 9789492000996

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het tekstboek, de hulpboeken en licentie van SPQR Latijn bovenbouw.