SPQR bovenbouw

DE EERSTE ÉCHT GEÏNTEGREERDE METHODE VOOR LTC

SPQR Latijn bovenbouw is de nieuwe lesmethode voor Latijnse taal en cultuur en sluit aan op iedere onderbouwleergang. SPQR bovenbouw integreert Latijnse taal en cultuur op een manier zoals die bedoeld is. De indeling van de SPQR bovenbouw in een vijftiental interessante thema’s verenigt alle relevante exameneisen voor taal én cultuur op een logische en aansprekende manier. Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Latijnse teksten en verwerkt door middel van opdrachten.

SPQR BOVENBOUW - KENMERKEN

  • nu een doorlopende leerlijn van leerjaar 1 naar het examen met SPQR onderbouw en SPQR bovenbouw!
  • sluit aan op iedere onderbouwleergang Latijnse taal en cultuur
  • volledige dekking exameneisen
  • inspectieproof: leerdoelsturing, voorbeeld-pta’s en hulp bij implementatie van het examenprogramma
  • RTTI-gecertificeerde toetsen en voorbeeld-schoolexamens
  • geschikt voor zelfstandig werken

SPQR BOVENBOUW - FLEXIBILITEIT, VRIJHEID EN KEUZE

Het tekstboek biedt de leerling een rijk palet aan Latijnse teksten uit verschillende genres en periodes en van veel verschillende auteurs. SPQR bovenbouw biedt ook aanvullend verdiepingsmateriaal: extra teksten die aansluiten bij de teksten in het boek. Een uitkomst voor docenten die niet elk jaar hetzelfde op dezelfde manier willen doen en voor docenten die graag met een keuzepensum werken.

SPQR BOVENBOUW - DOORLOPENDE LEERLIJN

SPQR bovenbouw sluit aan op iedere onderbouwleergang. Samen met SPQR onderbouw vormt het bovenbouwdeel een ideale doorlopende leerlijn naar het examen. SPQR bovenbouw bevat bijvoorbeeld toegankelijke instapteksten voor startlectuur in klas 4. De vragen borgen het vereiste beheersingsniveau van de examenstof. Samen met de leerdoelsturing van ieder hoofdstuk en de overzichtelijke labeling van de vragen maakt dit SPQR bovenbouw geschikt voor zelfstandig werken. Het hulpboek van SPQR besteedt daarnaast in ieder thema aandacht aan gerichte herhaling van grammatica en omgaan met het woordenboek.

SPQR Latijn taal & cultuur bovenbouw
SPQR Latijn taal & cultuur bovenbouw

De lesmethode voor de bovenbouw voorziet in de volledige dekking van de exameneisen. Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Latijnse teksten en verwerkt door middel van opdrachten.

Samen met de leerdoelsturing van ieder hoofdstuk en de overzichtelijke labeling van de vragen maakt deze lesmethode voor de bovenbouw geschikt voor zelfstandig werken.

De lesmethode biedt hoogwaardige en gecertificeerde RTTI-toetsen en voorbeeld-schoolexamens. De RTTI-methodiek, ontwikkeld door DocentPlus, is een taxonomie waarin cognitieve niveaus kunnen worden geduid.

Het compendium SUMMA completeert SPQR bovenbouw. De hulpboeken verwijzen naar de grammaticale overzichten in SUMMA.

Wat zeggen gebruikers over SPQR?

SPQR BOVENBOUW | EXTRA UITLEG EN OEFENINGEN

SUMMA Compendium Latijn

De lesmethode voor de bovenbouw bestaat uit een tekstboek, een hulpboek voor klas 4 en een hulpboek voor klas 5. Het compendium SUMMA, de aanvullende licentie van SUMMA of de boekvervangende licentie van SPQR bovenbouw inclusief SUMMA maakt SPQR bovenbouw tot een complete en flexibele lesmethode. Met de uitlegvideo's en de grammatica- en idioomdrills, die in de beide licenties zitten, kan de leerling zelfstandig zijn kennis op peil houden of bijschaven. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

Bij de lesmethode zijn korte uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden de bijbehorende verwerkingsoefeningen aangeboden voor de training van de specifieke SUMMA grammatica. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

SPQR BOVENBOUW - AANBOD

De lesmethode bestaat uit een tekstboek, een hulpboek klas 4 en voor klas 5. Het compendium SUMMA completeert SPQR bovenbouw. De hulpboeken verwijzen naar de grammaticale overzichten in SUMMA.

TEKSTBOEK ISBN 9789492000941 SPQR Latijn gymnasium bovenbouw  direct leverbaar € 55,950
HULPBOEK ISBN 9789492000958 SPQR Latijn hulpboek 1 bovenbouw  direct leverbaar € 25,50
HULPBOEK ISBN 9789492000965 SPQR Latijn hulpboek 2 bovenbouw  1-05-21 € 25,95
SUMMA ISBN 9789492000347 SUMMA compendium Latijn  direct leverbaar € 18,50
LICENTIE ISBN 9789492000354 SUMMA compendium Latijn licentie aanvullend bovenbouw  direct leverbaar € 7,25
LICENTIE ISBN 9789492000972 SPQR Latijn licentie boekvervangend bovenbouw + SUMMA  direct leverbaar € 25,95
HANDLEIDING ISBN 9789492000989 SPQR Latijn docentenhandleiding 1 bovenbouw  direct leverbaar € 36,95
HANDLEIDING ISBN 9789492000996 SPQR Latijn docentenhandleiding 2 bovenbouw  01-07-21 € 36,95

Ontvang de Klassieke Talen nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons team

Wilt u meer weten over SPQR bovenbouw? Vraag nu een brochure of een presentatie aan. Ons team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust.