Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SPQR Latijn onderbouw

De meestgebruikte lesmethode Latijnse Taal & Cultuur!
U kunt werken met de tekst- en hulpboeken met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

Doorlopende leerlijn naar bovenbouw

SPQR Latijnse Taal & Cultuur is de meest gebruikte lesmethode Latijnse Taal & Cultuur voor de onderbouw en sluit volledig aan op het examenprogramma LTC. In SPQR staat de samenhang tussen taal en cultuur van de Romeinse wereld in acht overkoepelende thema’s centraal. Met SPQR bereiden leerlingen in de onderbouw van de gymnasiumopleiding zich zo effectief mogelijk voor op het zelfstandig lezen en vertalen van origineel Latijn in de context van de Romeinse wereld. SPQR biedt grammatica in overkoepelende thema’s aan. Met gerichte oefeningen krijgen leerlingen de nieuwe grammaticastof en woordenschat in de vingers. SPQR is een doorlopende leerlijn van de onderbouw naar de bovenbouw.

Kenmerken SPQR Latijn onderbouw

Volledige dekking examenprogramma

Door de effectieve aanpak van cultuur, tekst, grammatica & idioom bereiden de leerlingen zich effectief voor op het zelfstandig lezen en vertalen van origineel Latijn in de context van de Romeinse wereld. SPQR Latijnse Taal & Cultuur sluit volledig aan op het examenprogramma LTC.

Uitgebreide online leeromgeving

SPQR voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen: uitlegvideo’s, voorgelezen Latijnse teksten en adaptieve oefendrills voor grammatica en idioom.

Hoog leerrendement

De uitgekiende opdrachten bij de cultuurhistorische teksten en bij de Latijnse teksten activeren het begrijpend lezen, ondersteunen leesstrategieën en nodigen uit tot tekstreflectie.

Tekst in context

In de context van acht overkoepelende thema’s uit de wereld van de Romeinen, komen taal en cultuur in onderlinge samenhang aan de orde. Ieder thema bevat zes Latijnse teksten, die in samenhang met cultuurhistorische informatie, een deelonderwerp tot leven brengen.

Doorgaande leerlijn naar bovenbouw

Er is extra aandacht voor een soepele overgang van basismethode naar de literatuur: het laatste thema bevat authentieke Latijnse teksten.

Geschikt voor iedere urentabel

De methode biedt de gehele inhoud van het vak voor de onderbouw in één band, en zorgt daarmee voor een hoog niveau zonder dat het programma overladen is. Geschikt voor iedere urentabel.

Wat zegt men over SPQR Latijn?

Bekijk SPQR Latijn onderbouw

Brochure SPQR Latijn

Tekstboek onderbouw

Vernieuwde editie SPQR Latijn onderbouw

SPQR Latijnse Taal & Cultuur is volledig vernieuwd. In deze vernieuwde editie is er extra aandacht voor: de introductie van het vak, de Latinitas, de grammaticale ordening en uitleg, de authentieke Latijnse teksten, de leeruitkomst door leerdoelsturing en RTTI-codering in de hulpboeken. En er is meer aandacht voor een soepele overgang naar de bovenbouw: het laatste thema bevat daarom nu authentieke Latijnse teksten! Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk door leerdoelsturing en RTTI-codering in de hulpboeken en in de toetsen.

SPQR Latijn digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden per les oefendrills aangeboden voor de training van grammatica en idioom. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij alle grammaticale onderwerpen is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Voorlezers

Alle Latijnse teksten zijn ingesproken door Ellen Koenen en Jelmar de Vries. De audiofragmenten zijn eenvoudig te beluisteren in de voorleesapplicatie. De voorleesapplicatie voorziet de dyslectische lezer van een aantal hulpmiddelen, zoals instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de voorlezers, uitlegvideo's en drills. Met Drillster Pro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met SPQR werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met bevat methodeverantwoording, toetsen, proefvertalingen, RTTI-uitleg & verantwoording, antwoorden, basiswoordenlijsten, teksten & vertalingen, etc. Er is ook een community beschikbaar waar u lesmateriaal kunt delen.

Ontvang de SPQR Latijn nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met SPQR Latijn

Gaat u starten met SPQR Latijn onderbouw? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment SPQR Latijn onderbouw

U kunt werken met de tekst- en hulpboeken met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.
Er is één tekstboek voor leerjaar 1-3 en één hulpboek per leerjaar.

SPQR Latijn, tweede volledig herziene editie

Tekstboek

ISBN 9789492000859

beschikbaar

Hulpboek 1

ISBN 9789492000866

beschikbaar

Hulpboek 2

ISBN 9789492000873

beschikbaar

Hulpboek 3

ISBN 9789492000880

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000897

beschikbaar

Volledig digitaal

ISBN 9789492000903

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 1

ISBN 9789492000910

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 2

ISBN 9789492000927

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 3

ISBN 9789492000934

beschikbaar

SPQR Latijn, eerste editie

Tekstboek

ISBN 9789492000002

beschikbaar

Hulpboek 1

ISBN 9789492000019

beschikbaar

Hulpboek 2

ISBN 9789492000026

beschikbaar

Hulpboek 3

ISBN 9789492000033

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000057

beschikbaar

Volledig digitaal

ISBN 9789492000040

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 1

ISBN 9789492000118

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 2

ISBN 9789492000125

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 3

ISBN 9789492000132

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken en licenties van SPQR Latijn onderbouw tegen 50% korting.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over SPQR Latijn onderbouw of een informatief gesprek aanvragen? Met vragen of verzoeken kunt u altijd bij ons terecht. Snel, persoonlijk en effectief. Meteen raad, advies of een oplossing. Bel of mail gewoon even! Wij komen graag met u in contact.