Zoeken
Sluit dit zoekvak.

EXPO bovenbouw h/v

Volledige dekking examenprogramma met EXPO havo/vwo bovenbouw! U kunt werken met het tekstboek en het opdrachtenboek met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

De beste voorbereiding op het examen Beeldende Vakken (TeHaTex)

Met EXPO havo/vwo bereidt u uw leerlingen voor op het examen voor de beeldende vakken: tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving. In het tekstboek komen alle begrippen die de leerling moet kennen aan de orde en behandelen we alle periodes van de kunstgeschiedenis van de klassieke oudheid tot nu. De opdrachten staan in aparte opdrachtenboeken voor havo en vwo en werken systematisch toe naar het examenniveau. De methode is volledig leerdoelgestuurd en RTTI-gecertificeerd. U kunt werken met de boeken en de aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Voor docenten is er gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Kenmerken EXPO havo/vwo bovenbouw

Volledige dekking examenprogramma

EXPO volgt het examenprogramma op de voet. In het tekstboek komen alle begrippen die de leerling moet kennen aan de orde. Daarnaast behandelen we de kunstgeschiedenis van alle periodes volgens de meest recente uitwerking van het examenprogramma in de syllabi voor havo en vwo.

Inspirerende en actuele voorbeeldkunstwerken

De stof wordt geïllustreerd met een mix van hedendaagse en canonieke kunst, met veel grote afbeeldingen. De zeer diverse, aansprekende en verrassende kunstwerken maken de methode een lust voor het oog.

Leerdoelgestuurd

In de opdrachten wordt doelgericht toegewerkt naar het examen. Door het gebruik van leerdoelen en RTTI-codering van de opdrachten krijgen leerlingen inzicht in hun beheersing van de stof.

Aparte opdrachtenboeken voor havo en vwo

Alle leerlingen werken met hetzelfde tekstboek, maar er zijn wel aparte opdrachtenboeken voor havo en vwo. Zo blijft de methode overzichtelijk en maken havo- en vwo-leerlingen opdrachten op hun eigen niveau.

Uitgebreide leerlinglicenties

De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen: uitlegvideo’s, fragmenten en het interactieve oefenprogramma Drillster om kennis over kunstbeschouwing en kunstgeschiedenis te trainen.

Makkelijk inzetbaar

U kunt werken met het boek en aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Er is gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Wat zegt men over EXPO havo/vwo?

Bekijk EXPO vmbo

Brochure Kunstvakken

Opdrachtenboek havo

Opdrachtenboek vwo

Structuur EXPO havo/vwo

In het kunstbeschouwingsdeel van het tekstboek komen alle begrippen uit de begrippenlijst aan de orde, denk aan termen die te maken hebben met voorstelling, vormgeving, materialen en technieken. De begrippen worden toegelicht aan de hand van zeer diverse en aansprekende werken. In het kunstgeschiedenisdeel wordt een zeer compact en overzichtelijk overzicht van de kunstgeschiedenis gegeven, uiteraard ook met een selectie van canonieke werken. Elke paragraaf heeft een vaste structuur en besteedt expliciet aandacht aan de geschiedenis, de kunstgeschiedenis en de kenmerken van kunststromingen in die periode. Het opdrachtenboek bevat afwisselende, doeltreffende opdrachten bij elk kunstwerk dat in het tekstboek wordt getoond, waarbij vaak wordt verwezen naar videofragmenten die achtergrondinformatie geven over het werk. Elk hoofdstuk in het opdrachtenboek is voorzien van leerdoelen, die zijn gebaseerd op de leerstofomschrijvingen in de syllabi. De opdrachten zijn RTTI-gecodeerd en zorgen zowel voor het rechttoe-rechtaan toepassen van begrippen als voor oefening op examenniveau. De opdrachten voor havo en vwo overlappen deels, maar verschillen ook op veel punten. Zo worden leerlingen bediend op hun eigen niveau, passend bij de verschillen in de examens.

EXPO digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden, waarmee de leerling begrippen kan oefenen en kennis over geschiedenis, kunstgeschiedenis en kenmerken van stromingen kan trainen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan en is ook zeer geschikt om via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Zowel over kunstbeschouwing als over kunstgeschiedenis zijn uitlegvideo’s beschikbaar, die gekoppeld zijn aan de leerdoelen. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Fragmenten

In de opdrachtenboeken van EXPO havo/vwo wordt veelvuldig verwezen naar videofragmenten met meer informatie over een kunstwerk, kunstenaar of stroming. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een eigen leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's, fragmenten en drills. Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen, inzien wat de scores van uw leerlingen zijn en hoeveel tijd ze hebben besteed aan digitaal oefenen. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met EXPO havo/vwo werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met een docentenhandleiding, antwoorden en toetsen. U kunt op onze website een account aanvragen.

Ontvang de onze nieuwsflits voor de kunstvakken en blijf op de hoogte!

I am raw h

tml block.
Click edit button to change this html

Goed van start met EXPO havo/vwo

Gaat u starten met EXPO havo/vwo? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment EXPO havo/vwo bovenbouw

De lesmethode bestaat uit een tekstboek h/v, een opdrachtenboek voor havo en een opdrachtenboek voor vwo en licenties. Het digitale materiaal bij de methode is beschikbaar in de aanvullende licentie, maar u kunt ook volledig digitaal werken.

EXPO havo/vwo bovenbouw

Tekstboek havo/vwo bovenbouw

ISBN 9789083257426

beschikbaar

Opdrachtenboek havo bovenbouw

ISBN 9789083257433

beschikbaar

Opdrachtenboek vwo bovenbouw

ISBN 9789083257440

beschikbaar

Licentie aanvullend havo/vwo bovenbouw

ISBN 9789083257457

beschikbaar

Licentie boekvervangend h/v

ISBN 9789083257464

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het tekstboek h/v, het opdrachtenboek havo, het opdrachtenboek vwo en de licenties van EXPO havo/vwo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over EXPO havo/vwo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.