[rev_slider alias=”expo”]

EXPO is de nieuwe methode voor beeldende vakken in de bovenbouw van het vmbo (voorheen Kunstvakken 2 Beeldend). Met EXPO bereidt u uw leerlingen voor op het CSE en CPE voor de beeldende vakken: tekenen, handvaardigheid, textiele vormgeving en audiovisuele vormgeving. U kunt werken met het tekst- en opdrachtenboek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag.

EXPO VMBO BOVENBOUW - KENMERKEN

  • compleet: kunstbeschouwing (voorstelling, vormgeving, materialen en technieken) en kunstgeschiedenis komen aan de orde
  • compact: de hoeveelheid stof is behapbaar, ook bij een krappe urentabel
  • EXPO bevat alle belangrijke begrippen
  • uitgekiende theoretische en praktische opdrachten en examentraining
  • digitaal: effectieve ICT met fragmenten, uitlegvideo’s en een interactief oefenprogramma om begrippen te trainen
  • uitgebreid docentenmateriaal met toetsen gratis beschikbaar
  • volledig RTTI-gecertificeerde methode
  • ook aandacht voor examenstrategie voor het CSE en CPE
EXPO beeldende vakken

EXPO VMBO BOVENBOUW - STRUCTUUR

Het tekstboek bestaat uit in een deel over kunstbeschouwing en een deel over kunstgeschiedenis. In het kunstbeschouwingsdeel komen alle begrippen uit de begrippenlijst aan de orde, denk aan termen die te maken hebben met voorstelling, zeggingskracht en vormgeving. De begrippen worden toegelicht aan de hand van zeer diverse en aansprekende werken. In het kunstgeschiedenisdeel wordt een zeer compact en overzichtelijk overzicht van de kunstgeschiedenis gegeven, uiteraard ook met een selectie van canonieke werken. Meteen wordt er ook een verband gelegd met hedendaagse kunst.

Het opdrachtenboek bevat inspirerende opdrachten, waarbij vaak wordt verwezen naar videofragmenten die laten zien hoe een werk is gemaakt of vanuit welke culturele context je het werk kunt bekijken. De opdrachten zijn RTTI-gecodeerd en zorgen zowel voor het rechttoe-rechtaan toepassing van begrippen als voor oefening op examenniveau. Ook wordt in het opdrachtenboek aandacht besteed aan examenstrategie voor het CSE en CPE.

EXPO tekstboek voor CSE en CPE voor de beeldende vakken vmbo (voorheen Kunstvakken 2 Beeldend).
EXPO opdrachtenboek voor CSE en CPE voor de beeldende vakken vmbo (voorheen Kunstvakken 2 Beeldend).

De hoofdstukken in EXPO hebben een vaste, heldere structuur.
Hierdoor is het voor leerlingen gemakkelijk om met de lesmethode te werken.

In het kunstgeschiedenisdeel wordt een zeer compact en overzichtelijk overzicht van de kunstgeschiedenis gegeven, uiteraard ook met een selectie van canonieke werken. Meteen wordt er ook een verband gelegd met hedendaagse kunst.

In EXPO is de hoeveelheid stof behapbaar, ook bij een krappe urentabel.

Met de licentie bij het leerboek kunt u gemakkelijk alle fragmenten bij de lesmethode laten zien in de klas. Met het gratis docentenmateriaal (docentenhandleiding, antwoorden, toetsen, etc.) is het eenvoudig uw lessen voor te bereiden.

EXPO| DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

BESPIEGELING kunst algemeen

EXPO voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de fragmenten, de uitlegvideo’s en de interactieve oefendrills. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

In de boeken van EXPO wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het leerboek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Bij EXPO horen korte uitleg- en demonstratievideo’s. De uitlegvideo’s geven de mogelijkheid om de leerstof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen en kunnen worden gebruikt als voorbereiding op een les of een toets.

Het adaptieve oefenprogramma Drillster biedt interactieve oefeningen aan om o.a. begrippen te trainen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is ook zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor docenten bestaat de mogelijkheid om de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

Uitlegvideo's

Fragmenten

EXPO | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

Als docent wilt u natuurlijk graag over dezelfde leermiddelen beschikken als uw leerlingen. U kunt uw eigen exemplaar van de licentie die uw leerlingen gebruiken rechtstreeks bij ons bestellen met 50% korting.

Bij EXPO bieden we gratis docentenmateriaal aan. In het docentenmateriaal vindt u bijvoorbeeld een docentenhandleiding, antwoorden en toetsen. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen.

Ontvang de KUNST nieuwsflits en blijf op de hoogte!

EXPO VMBO BOVENBOUW - AANBOD

U kunt werken met het leerboek én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief het digitale leerboek. Met beide licenties krijgt u toegang tot de fragmenten bij de lessen, de uitlegvideo’s en de interactieve oefeningen (drills). De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

LEERBOEK ISBN 9789492000774 EXPO-Beeldende vakken tekstboek vmbo bovenbouw  direct leverbaar € 40,95
OPDRACHTEN ISBN 9789492000781 EXPO-Beeldende vakken opdrachtenboek vmbo bovenbouw  direct leverbaar € 19,95
LICENTIE ISBN 9789492000798 EXPO-Beeldende vakken licentie aanvullend vmbo bovenbouw  direct leverbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492000804 EXPO-Beeldende vakken licentie boekvervangend vmbo bovenbouw  direct leverbaar € 20,95

Ons team

Wilt u meer weten over EXPO of een presentatie aanvragen? Ons EXPO team komt graag met u in contact.
Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.