Zoeken
Sluit dit zoekvak.

EXPO vmbo bovenbouw

De beste voorbereiding op het CSE en CPE!
U kunt werken met het tekstboek en het opdrachtenboek met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

De beste voorbereiding op het CSE en CPE

Met EXPO vmbo bereidt u uw leerlingen voor op het CSE en CPE voor de beeldende vakken: tekenen, handvaardigheid, textiele vormgeving en audiovisuele vormgeving. In het tekstboek komen alle begrippen die de leerling moet kennen aan de orde. De opdrachten staan in een apart opdrachtenboek en werken systematisch toe naar het examenniveau. De methode is volledig RTTI-gecertificeerd. U kunt werken met de boeken en de aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Voor docenten is er gratis online docentenmateriaal beschikbaar. Jaarlijks plaatsen we in de docentenomgeving een uitgebreid examenkatern met opdrachten en tips die passen bij het examenthema.

Kenmerken EXPO vmbo

Volledige dekking examenprogramma

EXPO volgt het examenprogramma op de voet. Alle benodigde begrippen voor kunstbeschouwing (denk aan voorstelling, vormgeving, materialen en technieken, zeggingskracht) komen aan de orde en een compact overzicht van de kunstgeschiedenis.

Aansprekend

Alle stof wordt geïllustreerd met een mix van hedendaagse en canonieke kunst, met veel grote afbeeldingen. De zeer diverse en aansprekende kunstwerken maken de methode een lust voor het oog.

Leerdoelgestuurd

In de opdrachten wordt doelgericht toegewerkt naar het examen. Door het gebruik van leerdoelen en RTTI-codering van de opdrachten krijgen leerlingen inzicht in hun beheersing van de stof.

Aandacht voor examenstrategie

De uitgekiende opdrachten zorgen zowel voor het rechttoe-rechtaan toepassing van begrippen als voor oefening op examenniveau. Er is in het opdrachtenboek expliciete aandacht voor examenstrategie voor het CSE en CPE.

Uitgebreide leerlinglicenties

De methode voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen: uitlegvideo’s, fragmenten en een interactief oefenprogramma Drillster om begrippen te trainen.

Makkelijk inzetbaar

U kunt werken met het boek en aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Er is gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Wat zegt men over EXPO vmbo?

Bekijk EXPO vmbo

Brochure Kunstvakken

Opdrachtenboek

Structuur EXPO vmbo

In het kunstbeschouwingsdeel van het tekstboek komen alle begrippen uit de begrippenlijst aan de orde, denk aan termen die te maken hebben met voorstelling, zeggingskracht en vormgeving. De begrippen worden toegelicht aan de hand van zeer diverse en aansprekende werken. In het kunstgeschiedenisdeel wordt een zeer compact en overzichtelijk overzicht van de kunstgeschiedenis gegeven, uiteraard ook met een selectie van canonieke werken. Meteen wordt er ook een verband gelegd met hedendaagse kunst. Het opdrachtenboek bevat inspirerende opdrachten, waarbij vaak wordt verwezen naar videofragmenten die laten zien hoe een werk is gemaakt of vanuit welke culturele context je het werk kunt bekijken. De opdrachten zijn RTTI-gecodeerd en zorgen zowel voor het rechttoe-rechtaan toepassing van begrippen als voor oefening op examenniveau. Ook wordt in het opdrachtenboek aandacht besteed aan examenstrategie voor het CSE en CPE.

EXPO digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden, waarmee de leerling begrippen kan oefenen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan en is zeer geschikt om ook via een smartphone te oefenen. Docenten kunnen de prestaties van leerlingen volgen.

Uitlegvideo's

Bij ieder hoofdstuk zijn korte uitleg- en demonstratievideo's over de lesstof van EXPO vmbo bovenbouw beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen.

Fragmenten

In het boek van EXPO vmbo wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van de boeken op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's, fragmenten en drills. Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met EXPO vmbo werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met en docentenhandleiding, antwoorden en toetsen. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die met de lesmethode EXPO vmbo werken, op onze website een account aanvragen voor toegang.

Ontvang de onze nieuwsflits voor de kunstvakken en blijf op de hoogte!

Goed van start met EXPO vmbo

Gaat u starten met EXPO vmbo? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment EXPO vmbo bovenbouw

De lesmethode bestaat uit een tekstboek, een opdrachtenboek en licenties. Het digitale materiaal bij de methode is beschikbaar in de aanvullende licentie, maar u kunt ook volledig digitaal werken.

EXPO vmbo bovenbouw

Tekstboek vmbo

ISBN 9789492000774

beschikbaar

Opdrachtenboek

ISBN 9789492000781

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000798

beschikbaar

Licentie boekvervangend

ISBN 9789492000804

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het tekstboek, het opdrachtenboek en de licenties van EXPO vmbo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over EXPO vmbo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.