CONTRAST, CKV voor havo/vwo

CONTRAST havo/vwo is de veelgebruikte nieuwe methode voor CKV. CONTRAST sluit één op één aan bij het nieuwe examenprogramma en bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor de leerling om het vak succesvol af te sluiten. Alle nieuwe elementen van het vak CKV zijn direct herkenbaar. U kunt werken met het boek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag.

CONTRAST HAVO/VWO - KENMERKEN

  • expliciete aandacht voor onderzoeks-, reflectie- en presentatievaardigheden
  • alle elementen van CKV direct herkenbaar (dimensies, disciplines en domeinen)
  • uitgebreid docentenmateriaal gratis beschikbaar
  • keuzevrijheid: bepaal zelf welke dimensies en disciplines u behandelt
  • alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren
  • er is ook een Engelstalige editie beschikbaar: Contrast havo/vwo English edition
Contrast havo/vwo omslag English edition

CONTRAST HAVO/VWO - ENGLISH EDITION

Contrast havo/vwo is nu ook in een Engelstalige editie verkrijgbaar: Contrast, CKV voor havo/vwo English edition. Deze editie en is gericht op tweetalig onderwijs en volgt de Nederlandstalige editie volledig. De aanvullende licentie en de volledig digitale licentie bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar alle beeld- en geluidsfragmenten, uitlegvideo’s en drills. De aanvullende licentie is gelijk aan die van de Nederlandstalige editie, maar heeft daarnaast ook Engelstalige drills. Bij de volledig digitale licentie zit het digitale boek van de English edition.

CONTRAST HAVO/VWO - STRUCTUUR

De elf dimensies komen elk in een afzonderlijk hoofdstuk aan de orde, steeds met heldere uitleg en sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines. Ieder hoofdstuk kent een vaste structuur en eindigt met een serie opdrachten. Acht hoofdstukken over de kunstdisciplines bieden de leerlingen een elementaire basis en een goede voorbereiding op culturele activiteiten. De vier domeinen (Verkennen, Verbreden, Verdiepen en Verbinden) structureren de hele methode en zijn de kapstokken voor de opdrachten in de dimensie- en disciplinehoofdstukken. Daarnaast zijn er drie meer ‘ondersteunende’ hoofdstukken over onderzoeken, presenteren en reflecteren. Ze geven leerlingen houvast bij de nieuwe vaardigheden die ze nodig hebben bij de uitvoering van de verdiepende en verbindende opdrachten.

Contrast CKV havo/vwo

De hoofdstukken in Contrast hebben een vaste, heldere structuur. Hierdoor is het voor leerlingen gemakkelijk om met de lesmethode te werken.

In Contrast staan veel sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines, met veel aandacht voor actuele kunst. De vele afbeeldingen en de vormgeving van het leerboek maken Contrast prikkelend en aantrekkelijk.

Door de gekozen opzet is Contrast havo/vwo niet dwingend. U kunt zelf bepalen welke hoofdstukken u wilt behandelen en in welke volgorde. De methode geeft daarnaast ook alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken.

Met de licentie bij het leerboek kunt u gemakkelijk alle fragmenten bij de lesmethode laten zien in de klas. Met het gratis docentenmateriaal (docentenhandleiding, antwoorden, toetsen, etc.) is het eenvoudig uw lessen voor te bereiden.

Wat zeggen gebruikers over CONTRAST?

CONTRAST HAVO/VWO - INTUÏTIEF WERKENDE ICT

Contrast CKV havo/vwo

De aanvullende licentie en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar alle beeld- en geluidsfragmenten, uitlegvideo's en drills. Bekijk hier enkele voorbeelden.

In het boek van CONTRAST havo/vwo wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licentie voor de digitale component en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het boek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten. Beluister hier een fragment.

Bij ieder hoofdstuk horen korte uitleg- en demonstratievideo's over dimensies, disciplines, stijlen & stromingen of begrippen. De leerling ziet en hoort wat er wordt bedoeld en geven de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de leerstof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Bekijk hier een uitlegvideo.

Het adaptieve oefenprogramma Drillster biedt interactieve oefeningen aan over stijlen, stromingen of begrippen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is ook zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen. Bekijk hier een drill.

CONTRAST HAVO/VWO - AANBOD

CONTRAST havo/vwo sluit aan bij het onderwijs zoals dat op uw school wordt gegeven. U kunt aan de slag met het leerboek, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide. CONTRAST omvat een leerboek havo/vwo (uitleg en opdrachten), een aanvullende licentie online, twee volledig digitale licenties en docentenmateriaal.

CONTRAST havo/vwo

  ISBN 9789492000590 Contrast leerboek ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 29,95 meer info
Contrast havo + vwo Engelse editie ISBN 9789492000729 Contrast leerboek ckv havo/vwo English edition direct leverbaar € 29,95 meer info

In het boek van CONTRAST wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licentie voor de digitale component bevat op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten en is te gebruiken naast het leerboek. Deze licentie is geschikt voor alle devices, inclusief de smartphone, en biedt fragmenten, uitlegvideo's en interactieve oefeningen (drills). Let op: deze licentie geeft geen toegang tot het digitale leerboek.

CONTRAST ISBN 9789492000606 Contrast licentie aanvullend ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 5,95 meer info

Voor scholen die volledig digitaal willen werken, is er de boekvervangende licentie. Deze licentie is geschikt voor praktisch alle devices en geeft toegang tot de digitale versie van het leerboek en natuurlijk het digitaal aanvullend materiaal: fragmenten, uitlegvideo's en interactieve oefeningen (drills). We maken voor het gebruik van het digitale materiaal onderscheid in licenties tussen de iPad via App4Learning en andere devices.

CONTRAST ISBN 9789492000620 Contrast licentie boekvervangend iPad ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 14,95 meer info
ISBN 9789492000613 Contrast licentie boekvervangend ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 14,95 meer info
ISBN 9789492000736 Contrast licentie boekvervangend ckv havo/vwo English edition direct leverbaar € 14,95 meer info

Het docentenmateriaal bij CONTRAST is voor docenten gratis beschikbaar in de vorm van downloads op de website van Staal & Roeland. In het materiaal zitten onder andere: beknopte handleiding, RTTI-toetsen voor zowel havo als vwo; RTTI-uitleg en verantwoording; antwoorden bij opdrachten; PowerPointpresentaties; diverse overzichten. Om bij het gratis docentenmateriaal te komen, dient u op de website van Staal & Roeland eenmalig een account aan te maken.

Ontvang de KUNST nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons CONTRAST team

Wilt u meer weten over CONTRAST of een presentatie aanvragen? Ons CONTRAST team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

22837200441985820087