[rev_slider alias=”contrast-lesmethode”]

CONTRAST havo/vwo is de meestgebruikte lesmethode voor CKV. CONTRAST sluit één op één aan bij het nieuwe examenprogramma en bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor de leerling om het vak succesvol af te sluiten. Alle nieuwe elementen van het vak CKV zijn direct herkenbaar. U kunt werken met het boek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag.

CONTRAST HAVO/VWO - KENMERKEN

  • expliciete aandacht voor onderzoeks-, reflectie- en presentatievaardigheden
  • alle elementen van CKV direct herkenbaar (dimensies, disciplines en domeinen)
  • uitgebreid docentenmateriaal gratis beschikbaar
  • keuzevrijheid: bepaal zelf welke dimensies en disciplines u behandelt
  • alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren
  • er is ook een Engelstalige editie beschikbaar: Contrast havo/vwo English edition

CONTRAST HAVO/VWO - STRUCTUUR

De elf dimensies komen elk in een afzonderlijk hoofdstuk aan de orde, steeds met heldere uitleg en sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines. Ieder hoofdstuk kent een vaste structuur en eindigt met een serie opdrachten. Acht hoofdstukken over de kunstdisciplines bieden de leerlingen een elementaire basis en een goede voorbereiding op culturele activiteiten. De vier domeinen (Verkennen, Verbreden, Verdiepen en Verbinden) structureren de hele methode en zijn de kapstokken voor de opdrachten in de dimensie- en disciplinehoofdstukken. Daarnaast zijn er drie meer ‘ondersteunende’ hoofdstukken over onderzoeken, presenteren en reflecteren. Ze geven leerlingen houvast bij de nieuwe vaardigheden die ze nodig hebben bij de uitvoering van de verdiepende en verbindende opdrachten.

Inkijkexemplaren

Contrast CKV havo/vwo
Contrast CKV havo/vwo English edition

CONTRAST HAVO/VWO - ENGLISH EDITION

Contrast havo/vwo is ook in een Engelstalige editie verkrijgbaar: Contrast, CKV voor havo/vwo English edition. Deze editie is gericht op tweetalig onderwijs en volgt de Nederlandstalige editie volledig. De aanvullende licentie en de volledig digitale licentie bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar alle beeld- en geluidsfragmenten, uitlegvideo’s en drills. De aanvullende licentie heeft Engelstalige uitlegvideo’s, Engelstalige drills en waar mogelijk Engelstalige videofragmenten bij de opdrachten in het boek. In de volledig digitale licentie zit naast deze componenten ook het digitale boek van de English edition.

De hoofdstukken in Contrast hebben een vaste, heldere structuur.
Hierdoor is het voor leerlingen gemakkelijk om met de lesmethode te werken.

In Contrast staan veel sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines, met veel aandacht voor actuele kunst. De vele afbeeldingen en de vormgeving van het leerboek maken Contrast prikkelend en aantrekkelijk.

Door de gekozen opzet is Contrast havo/vwo niet dwingend. U kunt zelf bepalen welke hoofdstukken u wilt behandelen en in welke volgorde. De methode geeft daarnaast ook alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken.

Met de licentie bij het leerboek kunt u gemakkelijk alle fragmenten bij de lesmethode laten zien in de klas. Met het gratis docentenmateriaal (docentenhandleiding, antwoorden, toetsen, etc.) is het eenvoudig uw lessen voor te bereiden.

Wat zeggen gebruikers over CONTRAST?

CONTRAST | DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Contrast CKV havo/vwo

CONTRAST voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de fragmenten, de uitlegvideo’s en de interactieve oefendrills . Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

In het boek van CONTRAST havo/vwo wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licentie voor de digitale component en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het boek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Bij ieder hoofdstuk horen korte uitleg- en demonstratievideo's over dimensies, disciplines, stijlen & stromingen of begrippen. De leerling ziet en hoort wat er wordt bedoeld en geven de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de leerstof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

Het adaptieve oefenprogramma Drillster biedt interactieve oefeningen aan over stijlen, stromingen of begrippen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is ook zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om via een aanvullend account de prestaties van de leerlingen in een dashboard te volgen.

Contrast havo/vwo | Uitlegvideo's, fragmenten en drills

Contrast havo/vwo English edition | Fragmenten, uitlegvideo's en drills

Tutorial video

CONTRAST | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

CONTRAST biedt gratis docentenmateriaal: docentenhandleiding, voorbeeld PTA's, per hoofdstuk een presentatie, antwoorden, toetsen, analysemodellen en rubrics. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In beide licenties zitten de fragmenten, de uitlegvideo’s en de interactieve oefendrills. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook het digitale leerboek.

CONTRAST HAVO/VWO & English edition - AANBOD

U kunt werken met de leerboeken én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale leerboeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de fragmenten bij de lessen, de uitlegvideo’s en de interactieve oefeningen (drills). De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

CONTRAST HAVO/VWO
LEERBOEK ISBN 9789492000590 Contrast leerboek ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 31,75
LICENTIE ISBN 9789492000606 Contrast licentie aanvullend ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 5,75
LICENTIE ISBN 9789492000620 Contrast licentie boekvervangend ckv havo/vwo bovenbouw direct leverbaar € 14,50

 

CONTRAST English edition
LEERBOEK ISBN 9789492000729 Contrast leerboek ckv havo/vwo English edition direct leverbaar € 32,95
LICENTIE ISBN 9789492000811 Contrast licentie aanvullend ckv havo/vwo bovenbouw English edition direct leverbaar € 6,50
LICENTIE ISBN 9789492000736 Contrast licentie boekvervangend ckv havo/vwo English edition direct leverbaar € 15,50

Ontvang de KUNST nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons team

Wilt u meer weten over CONTRAST of een presentatie aanvragen? Ons CONTRAST team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.