Zoek
Sluit dit zoekvak.

Contrast CKV havo/vwo

Contrast havo/vwo is de meestgebruikte methode voor CKV. U kunt werken met het tekstboek en de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken. Contrast CKV h/v nu beschikbaar in geheel herziene editie!

Meestgebruikte lesmethode voor CKV nu in geheel herziene editie!

Contrast havo/vwo is de meestgebruikte lesmethode voor CKV. Begin 2024 is de geheel herziene editie verschenen die nog aantrekkelijker is! Contrast editie 2024 is actueler, toegankelijker, activerender, doelgerichter en toch compacter. De vernieuwde lesmethode toont veel nieuwe, recente kunstwerken. De herziene uitlegteksten zijn helder en to-the-point en de opdrachten zijn concreet en creatief. Er zijn leerdoelen toegevoegd en de methode is volledig RTTI-gecertificeerd. Ook de licenties worden geüpdatet.

Contrast havo/vwo sluit één op één aan bij het examenprogramma en bevat voor de leerling alle noodzakelijke ingrediënten om het vak succesvol af te sluiten. De elf dimensies uit het programma komen elk in een afzonderlijk hoofdstuk aan de orde, steeds met heldere uitleg en sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines. Acht hoofdstukken over de verschillende kunstdisciplines bieden de leerlingen een elementaire basis en een goede voorbereiding op culturele activiteiten. Ieder hoofdstuk kent een vaste structuur en eindigt met een serie opdrachten op basis van de vier domeinen (Verkennen, Verbreden, Verdiepen en Verbinden).

Kenmerken Contrast havo/vwo/tto

Inspirerend en activerend

Door gebruik van veel beeldmateriaal van aansprekende kunstwerken en een enorme variëteit aan opdrachten wordt het eenvoudig uw leerlingen te prikkelen en te interesseren voor het vak. In de herziening zijn veel voorbeeldkunstwerken vernieuwd.

Flexibiliteit en keuzevrijheid

U kiest welke hoofdstukken u in uw lessen behandelt en in welke volgorde, of u laat uw leerlingen zelf keuzes maken. De methode geeft u alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken.

Herkenbaar en overzichtelijk

Alle elementen van CKV direct herkenbaar (dimensies, disciplines en domeinen). De hoofdstukken in Contrast hebben een vaste, heldere structuur en eindigen met een serie opdrachten.

Uitgebreide leerlinglicenties

De licenties geven u toegang tot videofragmenten die bij de opdrachten, uitlegvideo’s over de Dimensiehoofdstukken en de Disciplinehoofdstukken en drills waarmee leerlingen hun kennis kunnen testen. Al deze onderdelen zijn vernieuwd.

Aandacht voor vaardigheden

De methode besteedt expliciet aandacht aan vaardigheden, zoals presenteren, reflecteren en onderzoeken (havo/vwo). Dit geeft de leerlingen houvast bij de nieuwe vaardigheden die ze nodig hebben bij de uitvoering van de verdiepende en verbindende opdrachten.

Heldere leerdoelen 

De leerdoelen, gebaseerd op de doelen uit het examenprogramma, zijn nu opgenomen in het leerboek. U heeft als docent kant-en-klare leerdoelen voor uw lesplannen én de leerling ziet ook meteen waar het om gaat.

Contrast h/v editie 2017 blijft beschikbaar

De veelgebruikte eerste editie van Contrast h/v blijft uiteraard ook nog enkele jaren beschikbaar en te bestellen. Start u komend schooljaar met Contrats CKV voor havo/vwo? Dan start u met de geheel herziene editie (2024).

Contrast h/v English edition

De English edition voor tto volgt de Nederlandstalige eerste editie (2017) volledig. Bij de English edition bieden we ook Engelstalige uitlegvideo’s, drills, toetsen, analysemodellen en rubrics.

Wat zegt men over Contrast havo/vwo?

Bekijk Contrast havo/vwo/tto

Brochure Kunstvakken

Leerboek havo/vwo editie 2024

Leerboek havo/vwo editie 2017

CONTRAST ckv havo/vwo

Leerboek havo/vwo English edition

Contrast CKV havo/vwo English edition

Structuur Contrast havo/vwo/tto

De elf dimensies komen elk in een afzonderlijk hoofdstuk aan de orde, steeds met heldere uitleg en sprekende voorbeelden uit verschillende kunstdisciplines. Ieder hoofdstuk kent een vaste structuur en eindigt met een serie opdrachten. Acht hoofdstukken over de kunstdisciplines bieden de leerlingen een elementaire basis en een goede voorbereiding op culturele activiteiten. De vier domeinen (Verkennen, Verbreden, Verdiepen en Verbinden) structureren de hele methode en zijn de kapstokken voor de opdrachten in de dimensie- en disciplinehoofdstukken. Daarnaast zijn er drie meer ‘ondersteunende’ hoofdstukken over onderzoeken, presenteren en reflecteren. Ze geven leerlingen houvast bij de nieuwe vaardigheden die ze nodig hebben bij de uitvoering van de verdiepende en verbindende opdrachten.

Contrast digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden, waarmee de leerling begrippen (inclusief stijlen en stromingen) en kunstbeschouwing kan oefenen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan en is zeer geschikt om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij iedere dimensie en discipline én bij het hoofdstuk over onderzoeken zijn korte uitleg- en demonstratievideo’s beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen

Fragmenten

In het boek van Contrast wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het leerboek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's, fragmenten en drills. Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met Contrast werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met een docentenhandleiding, voorbeeld PTA's, per hoofdstuk een presentatie, antwoorden, toetsen, analysemodellen en rubrics. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten een account aanvragen.

Ontvang de onze nieuwsflits voor de kunstvakken en blijf op de hoogte!

Goed van start met Contrast

Gaat u starten met Contrast CKV voor havo/vwo of tto? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment Contrast havo/vwo/tto

De lesmethode bestaat uit één leerboek voor havo/vwo en één leerboek voor tto. Het digitale materiaal bij de methode is beschikbaar in de aanvullende licentie, maar u kunt ook volledig digitaal werken.

Contrast CKV havo/vwo tweede editie (2024)

Leerboek havo/vwo 2e ed.

ISBN 9789083257495

beschikbaar

Licentie aanvullend 2e ed.

ISBN 9789083378206

01-08-2024

Licentie boekvervangend 2e ed.

ISBN 9789083378213

01-08-2024

Contrast CKV havo/vwo eerste editie (2017)

Leerboek havo/vwo 1e ed.

ISBN 9789492000590

beschikbaar

Licentie aanvullend 1e ed.

ISBN 9789492000606

beschikbaar

Licentie boekvervangend 1e ed.

ISBN 9789492000620

beschikbaar

Contrast - English edition

Leerboek English ed.

ISBN 9789492000729

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000811

beschikbaar

Licentie boekvervangend

ISBN 9789492000736

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het leerboek havo/vwo, de English edition en licenties van Contrast.