[rev_slider alias=”contrast-vmbo-lesmethode”]

CONTRAST, kunstvakken/CKV vmbo

CONTRAST VMBO is dé nieuwe methode voor Kunstvakken/CKV (voorheen Kunstvakken 1). CONTRAST VMBO is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, dat vanaf schooljaar 2018–2019 voor het vmbo van start is gegaan. U kunt werken met het boek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag.

CONTRAST VMBO - KENMERKEN

  • gericht op brede culturele en kunstzinnige vorming
  • heldere introductie op alle kunstdisciplines met compacte uitleg en aansprekende werken
  • aandacht voor manieren om naar kunst te kijken en inspirerende opdrachten voor eigen kunstzinnige activiteiten
  • uitgebreid docentenmateriaal gratis beschikbaar
  • aandacht voor verkennen eigen culturele omgeving en oriëntatie op leren en werken
  • duidelijke handvatten voor vormvrij kunstdossier en organisatie van eigen kunstproducties
Contrast Kunstvakken/CKV vmbo Kunstvakken 1

CONTRAST vmbo is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, dat vanaf schooljaar 2018–2019 voor het vmbo van start gaat.

Aandacht voor verkennen eigen culturele omgeving en oriëntatie op leren en werken. Duidelijke handvatten voor vormvrij kunstdossier en organisatie van eigen kunstproducties.

Door de gekozen opzet is CONTRAST VMBO niet dwingend. De methode geeft u natuurlijk ook alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken. Zo brengt u nuances en zwaartepunten aan waar u dat wilt.

Werken met CONTRAST vmbo is eenvoudig, de methode wijst zich vanzelf. Naast het boek staat u een schat aan (gratis!) relevant docentenmateriaal ter beschikking.

Wat zeggen gebruikers over CONTRAST VMBO?

CONTRAST VMBO | Digitaal aanbod voor leerlingen

Contrast CKV havo/vwo

CONTRAST VMBO voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen. Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar: de aanvullende licentie (voor gebruik naast het leerboek) en de boekvervangende licentie. In beide licenties zitten de fragmenten en de uitlegvideo’s. Al deze onderdelen zijn eenvoudig en intuïtief bedienbaar. Ze bieden de leerlingen de mogelijkheid om in eigen tempo en naar eigen behoefte met de stof aan de slag te gaan. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook nog het digitale leerboek.

In het boek van CONTRAST VMBO wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licentie voor de digitale component en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het boek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Bij ieder hoofdstuk horen korte uitleg- en demonstratievideo's. De leerling ziet en hoort wat er wordt bedoeld en geven de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de leerstof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

Uitlegvideo

Fragmenten

Contrast vmbo | DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

CONTRAST VMBO biedt gratis docentenmateriaal: docentenhandleiding, antwoorden, kijkwijzers, eigen producties en  rubrics. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen.

Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting. In beide licenties zitten de fragmenten en  de uitlegvideo’s. De boekvervangende licentie bevat daarnaast ook het digitale leerboek.

CONTRAST VMBO- AANBOD

U kunt werken met de leerboeken én de aanvullende licentie of werken met de boekvervangende licentie inclusief de digitale leerboeken. Met beide licenties krijgt u toegang tot de fragmenten bij de lessen, de uitlegvideo’s en de interactieve oefeningen (drills). De licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

LEERBOEK ISBN 9789492000682 Contrast leerboek ckv vmbo bovenbouw direct leverbaar € 20,95
LICENTIE ISBN 9789492000699 Contrast licentie aanvullend ckv vmbo bovenbouw direct leverbaar € 5,25
LICENTIE ISBN 9789492000705 Contrast licentie boekvervangend ckv vmbo bovenbouw direct leverbaar € 9,95

Ontvang de KUNST nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons team

Wilt u meer weten over CONTRAST VMBO of een presentatie aanvragen? Ons CONTRAST VMBO team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.