CONTRAST, kunstvakken/CKV vmbo

CONTRAST VMBO is dé nieuwe methode voor Kunstvakken/CKV. CONTRAST VMBO is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, dat vanaf schooljaar 2018–2019 voor het vmbo van start gaat. U kunt werken met het boek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag.

CONTRAST VMBO - KENMERKEN

  • gericht op brede culturele en kunstzinnige vorming
  • heldere introductie op alle kunstdisciplines met compacte uitleg en aansprekende werken
  • aandacht voor manieren om naar kunst te kijken en inspirerende opdrachten voor eigen kunstzinnige activiteiten
  • uitgebreid docentenmateriaal gratis beschikbaar
  • aandacht voor verkennen eigen culturele omgeving en oriëntatie op leren en werken
  • duidelijke handvatten voor vormvrij kunstdossier en organisatie van eigen kunstproducties

CONTRAST VMBO - INHOUDSOPGAVE

Contrast vmbo
Contrast vmbo

CONTRAST vmbo is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, dat vanaf schooljaar 2018–2019 voor het vmbo van start gaat.

Aandacht voor verkennen eigen culturele omgeving en oriëntatie op leren en werken. Duidelijke handvatten voor vormvrij kunstdossier en organisatie van eigen kunstproducties.

Door de gekozen opzet is CONTRAST VMBO niet dwingend. De methode geeft u natuurlijk ook alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken. Zo brengt u nuances en zwaartepunten aan waar u dat wilt.

Werken met CONTRAST vmbo is eenvoudig, de methode wijst zich vanzelf. Naast het boek staat u een schat aan (gratis!) relevant docentenmateriaal ter beschikking.

Wat zeggen gebruikers over het proefmateriaal CONTRAST VMBO?

CONTRAST VMBO - INTUÏTIEF WERKENDE ICT

Contrast CKV havo/vwo

De aanvullende licentie en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar alle beeld- en geluidsfragmenten en uitlegvideo's.

In het boek van CONTRAST VMBO wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licentie voor de digitale component en de volledig digitale licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het boek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Bij ieder hoofdstuk horen korte uitleg- en demonstratievideo's. De leerling ziet en hoort wat er wordt bedoeld en geven de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de leerstof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal, zodat u ze ook zelf kunt gebruiken en naar eigen voorkeur kunt aanpassen.

CONTRAST VMBO - AANBOD

U kunt werken met het boek én de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten en de uitlegvideo's, of u kunt volledig digitaal aan de slag met de boekvervangende licentie. Deze licentie is geschikt voor praktisch alle devices en geeft toegang tot de digitale versie van het leerboek en natuurlijk het digitaal aanvullend materiaal: beeld- en geluidsfragmenten en uitlegvideo's.

BOVENBOUW ISBN 9789492000682 Contrast leerboek ckv vmbo bovenbouw direct leverbaar € 19,95 meer info
BOVENBOUW ISBN 9789492000699 Contrast licentie aanvullend ckv vmbo bovenbouw (naast leerboek) direct leverbaar € 4,95 meer info
BOVENBOUW ISBN 9789492000705 Contrast licentie boekvervangend ckv vmbo bovenbouw (incl. digitale leerboek) direct leverbaar € 9,95 meer info

Het docentenmateriaal bij CONTRAST VMBO is voor docenten gratis beschikbaar in de vorm van downloads op de website van Staal & Roeland. In het materiaal zitten onder andere: docentenhandleiding, antwoorden van de opdrachten uit het boek, toelichting bij de eigen productie opdracht, kijkwijzers en rubrics. Om bij het gratis docentenmateriaal te komen, dient u op de website van Staal & Roeland eenmalig een account aan te maken.

Ontvang de KUNST nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons CONTRAST VMBO team

Wilt u meer weten over CONTRAST VMBO of een presentatie aanvragen? Ons CONTRAST VMBO team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag verder.

22837200441985820087