Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Contrast kunstvakken/CKV vmbo

Contrast vmbo is volledig afgestemd op het examenprogramma!
U kunt werken met het tekstboek en de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

Volledig afgestemd op examenprogramma

Contrast vmbo is volledig afgestemd op het vmbo-examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV (voorheen Kunstvakken 1). Korte, toegankelijke uitleg en opdrachten wisselen elkaar af en er is veel ruimte voor afbeeldingen van aansprekende kunstwerken. De methode geeft een pakkende introductie op de betekenis van kunst en manieren om naar kunst te kijken. In acht hoofdstukken maakt de leerling kennis met de kunstdisciplines. Het leerboek sluit af met praktische hoofdstukken over het organiseren van een eigen kunstproductie, het kunstdossier, presenteren en reflecteren. U kunt werken met het leerboek en de aanvullende licentie of volledig digitaal aan de slag gaan.

Kenmerken Contrast vmbo

Helder en compact

Heldere introductie op alle kunstdisciplines met compacte uitleg en aansprekende werken. Contrast vmbo richt zich op brede culturele en kunstzinnige vorming.

Inspirerend en activerend

Er is aandacht voor manieren om naar kunst te kijken en er zijn inspirerende opdrachten voor eigen kunstzinnige activiteiten. Aandacht voor verkennen eigen culturele omgeving en oriëntatie op leren en werken.

Opzet niet dwingend

De methode geeft u alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken. Zo brengt u nuances en zwaartepunten aan waar u dat wilt.

Aandacht voor vaardigheden

Expliciet aandacht voor vaardigheden: presenteren, reflecteren en maken van eigen kunstproductie en kunstdossier. Dit geeft houvast bij het uitvoeren van opdrachten.

Uitgebreide leerlinglicenties

Er zijn intuïtief werkende licenties met veel beeld-, geluid- en videofragmenten die horen bij opdrachten in de boeken, drills in het interactieve oefenprogramma Drillster en heldere uitlegvideo’s.

Makkelijk inzetbaar

U kunt werken met het boek en aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Er is gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Wat zegt men over Contrast vmbo?

Bekijk Contrast vmbo

Brochure Kunstvakken

Structuur Contrast vmbo

Door de gekozen opzet is Contrast vmbo niet dwingend. De methode geeft u natuurlijk ook alle ruimte om het kunstaanbod uit uw omgeving in uw programma te integreren en eigen materiaal te gebruiken. Zo brengt u nuances en zwaartepunten aan waar u dat wilt. U kunt werken met het boek en de aanvullende licentie, waarmee u toegang krijgt tot de beeld- en geluidsfragmenten, of u kunt volledig digitaal aan de slag. De methode biedt handige ict-onderdelen zoals uitlegvideo’s en adaptieve oefeningen. Voor scholen die volledig digitaal willen werken, is er de boekvervangende licentie.

Contrast digitaal

Uitlegvideo's

Bij ieder hoofdstuk zijn korte uitleg- en demonstratievideo's. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Fragmenten

In het boek van Contrast vmbo wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het leerboek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en de vele fragmenten. Het is voor de docent ook mogelijk om te beschikken over de aanvullende licentie voor leerlingen en de boekvervangende licentie. Deze licenties kunt u rechtstreeks bij ons bestellen tegen 50% korting.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met Contrast vmbo werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met een docentenhandleiding, antwoorden, kijkwijzers, eigen producties en rubrics. Om toegang te krijgen tot het docentenmateriaal, kunnen docenten een account aanvragen.

Ontvang de onze nieuwsflits voor de kunstvakken en blijf op de hoogte!

Goed van start met Contrast vmbo

Gaat u starten met Contrast kunstvakken/CKV vmbo? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment Contrast vmbo

De lesmethode bestaat uit één leerboek voor vmbo. Het digitale materiaal bij de methode is beschikbaar in de aanvullende licentie, maar u kunt ook volledig digitaal werken.

Contrast vmbo

Leerboek vmbo

ISBN 9789492000682

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000699

beschikbaar

Licentie boekvervangend

ISBN 9789492000705

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het leerboek voor vmbo en de licenties van Contrast vmbo.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over Contrast vmbo of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.