Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bespiegeling - kunst algemeen

Bespiegeling is de meestgebruikte methode voor Kunst Algemeen!
U kunt werken met het tekst- en opdrachtenboek en een aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal werken.

Kunst in samenhang

In Bespiegeling, de meestgebruikte methode Kunst Algemeen, worden veel nieuwe voorbeeldkunstwerken besproken waarbij aandacht is besteed aan inclusiviteit. De verschillende kunstdisciplines worden in samenhang met elkaar gepresenteerd. In negen hoofdstukken wordt de geschiedenis van beeldende kunst, dans, theater, muziek en film chronologisch besproken. Bespiegeling is zeer toegankelijkheid en de leerbaarheid van de stof is uitstekend. De methode is volledig RTTI-gecertificeerd en sluit daarnaast volledig aan op de herziene uitwerking van het examenprogramma (’22) in de syllabi voor havo en vwo. U kunt werken met de boeken en aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Er is gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Kenmerken Bespiegeling

Inspirerende methode

De methode biedt een uitgebalanceerde mix van kennis, interessante anekdotes en prikkelende afbeeldingen. In de thematische opzet worden verrassende verbanden gelegd tussen tijdvakken en disciplines.

Aandacht voor kunstbeschouwing

De opdrachtenboeken besluiten met een vernieuwd hoofdstuk over kunstbeschouwing, waarin aan de hand van stappenplannen de benodigde vaardigheden en begrippen voor alle disciplines aan de orde komen.

Flexibel en effectief

Doelgericht toewerken naar het examen volgens de aangepaste syllabi. U kunt werken met de boeken en aanvullende licentie, of u kunt volledig digitaal aan de slag. Er is gratis online docentenmateriaal beschikbaar.

Leerdoelgestuurde opdrachten

In de vernieuwde opdrachten wordt doelgericht toegewerkt naar het examen. Door de toevoeging van leerdoelen en RTTI-codering van de opdrachten krijgen leerlingen meer inzicht in hun beheersing van de stof.

Uitgebreide leerlinglicenties

Er zijn intuïtief werkende en volledig vernieuwde licenties met een schat aan fragmenten, een interactief oefenprogramma en uitlegvideo’s over de stof uit het tekstboek en kunstbeschouwing.

Duidelijk en gedegen

Er is één tekstboek voor zowel havo als vwo, maar wel aparte opdrachtenboeken voor havo en vwo. De methode is volledig RTTI-gecertificeerd en heeft een groot aanbod van toetsen voor havo en vwo.

Wat zegt men over Bespiegeling?

Bekijk Bespiegeling

Brochure Kunstvakken

Tekstboek havo/vwo

Opdrachtenboek havo

Opdrachtenboek vwo

Structuur Bespiegeling

In het tekstboek wordt in chronologische volgorde vanuit een westerse invalshoek de geschiedenis van beeldende kunst, dans, drama en muziek behandeld. Het tekstboek telt in totaal negen hoofdstukken. De leerstof van elk hoofdstuk wordt gegroepeerd rondom een aantal thema’s. Het tekstboek bevat naast alle leerstof ook een register en verklarende woordenlijst met de belangrijkste begrippen uit de kunstdisciplines. Voor vwo en havo zijn er aparte opdrachtenboeken, elk afgestemd op de specifieke eisen van het examenprogramma. De opdrachten volgen de hoofdstukken uit het tekstboek op de voet met helder ingedeelde typen vragen. De opdrachtenboeken besluiten met een hoofdstuk over de kunstbeschouwelijke begrippen van alle disciplines. De lesmethode biedt hoogwaardige en gecertificeerde RTTI-toetsen. De RTTI-methodiek, ontwikkeld door DocentPlus, is een taxonomie waarin cognitieve niveaus kunnen worden geduid.

Bespiegeling digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden oefendrills aangeboden, waarmee de leerling begrippen (inclusief stijlen en stromingen) en kunstbeschouwing kan oefenen. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan en is zeer geschikt om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij alle hoofdstukken zijn korte uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Fragmenten

In de boeken van Bespiegeling wordt veelvuldig verwezen naar beeld- en geluidsfragmenten. De licenties bevatten op een overzichtelijke wijze de koppelingen naar al deze fragmenten. Bij gebruik van het leerboek op uw school, heeft u de aanvullende licentie per leerling nodig voor de koppeling naar de fragmenten.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en drills.
Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Digitaal docentenmateriaal

Docenten die met Bespiegeling werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met een docentenhandleiding, de antwoorden op alle vragen in de opdrachtenboeken, toetsen en extra materiaal. Ook het docentenmateriaal is volledig vernieuwd bij de herziene editie. Vraag online uw toegang aan.

Ontvang de onze nieuwsflits voor de kunstvakken en blijf op de hoogte!

Goed van start met Bespiegeling

Gaat u starten met Bespiegeling-kunst algemeen voor havo en/of vwo? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment Bespiegeling

De lesmethode bestaat uit één tekstboek voor havo en vwo en aparte opdrachtenboeken voor havo en voor vwo. Het digitale materiaal bij de methode is beschikbaar in de aanvullende licentie, maar u kunt ook volledig digitaal werken.

Bespiegeling-Kunst algemeen, editie 2021

Tekstboek havo/vwo

ISBN 9789083029672

beschikbaar

Opdrachtenboek havo

ISBN 9789083029689

beschikbaar

Opdrachtenboek vwo

ISBN 9789083029696

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789083113401

beschikbaar

Licentie boekvervangend

ISBN 9789083113418

beschikbaar

Docentenhandleiding havo

ISBN 9789083177403

beschikbaar

Docentenhandleiding vwo

ISBN 9789083177410

beschikbaar

Bespiegeling-Kunsten in samenhang, editie 2016

Tekstboek havo/vwo

ISBN 9789492000286

beschikbaar

Opdrachtenboek havo

ISBN 9789492000293

beschikbaar

Opdrachtenboek vwo

ISBN 9789492000309

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000316

beschikbaar

Licentie boekvervangend

ISBN 9789492000323

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu het tekstboek, de opdrachtenboeken en licenties van Bespiegeling.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over Bespiegeling-kunst algemeen of een informatief gesprek aanvragen? Neem contact op met één van onze educatief adviseurs.