Zoek
Sluit dit zoekvak.

ARGO Grieks onderbouw

De meestgebruikte lesmethode Griekse Taal & Cultuur onderbouw!
U kunt werken met de tekst- en hulpboeken met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

Doorlopende leerlijn van onderbouw naar bovenbouw

ARGO Griekse Taal & Cultuur is de meest gebruikte lesmethode Griekse Taal & Cultuur voor de onderbouw. ARGO blinkt uit doordat de methode leerlingen uitdaagt en motiveert voor het vak door de variatie aan onderwerpen. ARGO Griekse Taal & Cultuur is nu volledig vernieuwd. In deze vernieuwde editie is er extra aandacht voor de introductie van het vak. In de beide hulpboeken zijn de grammaticauitleg en de erga overzichtelijk geordend en is leerdoelsturing en RTTI-codering toegevoegd. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interpreteren in de context van de Griekse wereld. De methode sluit volledig aan op het examenprogramma GTC. ARGO onderbouw is de perfecte voorbereiding op het vak Griekse Taal en Cultuur in de bovenbouw. U kunt werken met de tekst- en hulpboeken met de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal. Laagdrempelig formatief handelen is goed mogelijk met RTTI in de toetsen en de ict.

Kenmerken ARGO Grieks onderbouw

Volledige dekking examenprogramma

Door de effectieve aanpak van cultuur, tekst, grammatica & idioom bereiden de leerlingen zich effectief voor op het zelfstandig lezen en vertalen van origineel Grieks in de context van de Griekse wereld. ARGO sluit volledig aan op het examenprogramma GTC.

Uitgebreide online leeromgeving

ARGO voorziet in een uitgebreid digitaal aanbod voor leerlingen: uitlegvideo’s, voorgelezen Griekse teksten en adaptieve oefendrills voor grammatica en idioom.

Hoog leerrendement

De uitgekiende opdrachten bij de cultuurhistorische teksten en bij de Griekse teksten activeren het begrijpend lezen, ondersteunen leesstrategieën en nodigen uit tot tekstreflectie.

Tekst in context

In de context van negen overkoepelende thema’s uit de Griekse wereld, komen taal en cultuur in onderlinge samenhang aan de orde. Ieder thema bevat Griekse teksten, die in samenhang met cultuurhistorische informatie, een deelonderwerp tot leven brengen.

Geschikt voor iedere urentabel

De methode is uitdagend en zorgt daarmee voor een hoog niveau zonder dat het programma overladen is. Geschikt voor iedere urentabel.

Gevarieerde opdrachten

De opdrachten variëren van reproductievragen en toepassingsvragen tot inzichtvragen, vragen gericht op eigen oordeelsvorming en creatieve opdrachten.

ARGO Grieks onderbouw volledig vernieuwd!

ARGO Griekse Taal & Cultuur onderbouw is nu volledig vernieuwd. In deze vernieuwde editie is er extra aandacht voor de introductie van het vak. In de beide hulpboeken zijn de grammaticauitleg en de erga overzichtelijk geordend en is leerdoelsturing en RTTI-codering toegevoegd.

ARGO Grieks onderbouw vormt samen met ARGO Grieks bovenbouw een doorlopende lijn Griekse Taal & Cultuur die aansluit op het examenprogramma GTC waarin de samenhang tussen taal en cultuur – tekst in context – centraal staat.

Wat zegt men over ARGO Grieks?

Bekijk ARGO Grieks onderbouw

Brochure ARGO Grieks

Tekstboek onderbouw

Structuur ARGO Grieks onderbouw

ARGO neemt u mee naar de Olympos, Troje, Delphi, Ionië, Hades, Olympia, Peloponnesos en Athene. Naast de Griekse taal biedt ARGO veel ruimte voor mythologie, archeologie, geschiedenis, architectuur, kunst, filosofie, wetenschap, cultuur en het dagelijks leven. De methode telt negen thema’s met een vaste opbouw: introductie, Griekse teksten in context, vertaling van een Griekse tekst en een cultuuronderwerp, waarmee de link van de wereld van de Grieken naar de wereld van nu gelegd wordt. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interpreteren in de context van de Griekse wereld. De methode sluit volledig aan op het examenprogramma GTC. Alle Griekse teksten zijn zeer grondig gecontroleerd door specialisten van de afdelingen Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de VU en de RUG.

ARGO Grieks digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden per les oefendrills aangeboden voor de training van grammatica en idioom. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Bij alle grammaticale onderwerpen is een korte uitlegvideo beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Voorlezers

Alle Griekse teksten zijn ingesproken door Marco Ketels en Ellen Koenen. De audiofragmenten zijn eenvoudig te beluisteren in de voorleesapplicatie. De voorleesapplicatie voorziet de dyslectische lezer van een aantal hulpmiddelen, zoals instelbare lettergrootte, interlinie en achtergrondkleur.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de voorlezers, uitlegvideo's en drills. Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Docentenmateriaal

Docenten die met ARGO werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met methodeverantwoording, toetsen, proefvertaling, RTTI-uitleg, antwoorden, basiswoordenlijsten, Griekse teksten met vertalingen, PowerPointpresentaties, urentabellen en instructievideo’s over het gebruik van de ict en Drillster.

Ontvang de ARGO Grieks nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met ARGO Grieks

Gaat u starten met ARGO Grieks onderbouw? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment ARGO Grieks onderbouw

ARGO Grieks voor de onderbouw bestaat uit één tekstboek en twee hulpboeken. Naast het deze boeken kunt u de aanvullende licentie inzetten of volledig digitaal werken. Docentenhandleidingen zijn ook op papier verkrijgbaar.

HERZIENING: ARGO Grieks 2e editie onderbouw

Tekstboek

ISBN 9789083177465

beschikbaar

Hulpboek 1

ISBN 9789083177472

beschikbaar

Hulpboek 2

ISBN 9789083177489

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789083177496

beschikbaar

Volledig digitaal

ISBN 9789083210209

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 1

ISBN 9789083210216

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 2

ISBN 9789083210223

beschikbaar

ARGO Grieks 1e editie onderbouw

Tekstboek

ISBN 9789492000194

beschikbaar

Hulpboek 1

ISBN 9789492000149

beschikbaar

Hulpboek 2

ISBN 9789492000217

beschikbaar

Licentie aanvullend

ISBN 9789492000200

beschikbaar

Volledig digitaal

ISBN 9789492000156

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 1

ISBN 9789492000187

beschikbaar

Docentenhandleiding bij hulpboek 2

ISBN 9789492000170

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken en licenties van ARGO Grieks onderbouw tegen 50% korting.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over ARGO Grieks onderbouw of een informatief gesprek aanvragen? Met vragen of verzoeken kunt u altijd bij ons terecht. Snel, persoonlijk en effectief. Meteen raad, advies of een oplossing. Bel of mail gewoon even! Wij komen graag met u in contact.