ARGO bovenbouw is een methode waarin taal en cultuur verankerd zijn. ARGO bovenbouw bereidt secuur voor op het CE en biedt handvatten voor het SE. De methode bevat een viertal thema’s waarin Griekse cultuur en tekst in combinatie gepresenteerd worden. U kunt aan de slag met het boek van ARGO bovenbouw samen met PHAROS compendium Grieks, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie.

ARGO BOVENBOUW - KENMERKEN

  • authentiek Grieks, 50% oct-eis
  • taal en cultuur zijn verankerd
  • met de aanvullende ict van PHAROS compendium Grieks
  • curriculum voor bovenbouw in één band
  • grammatica: nieuw & herhaling
  • bij opdrachten komen inhoud van de cultuur, tekst en beeld bij elkaar

ARGO BOVENBOUW - 50 % OCT-EIS

Alle Griekse teksten zijn authentieke teksten die in een rijke context gepresenteerd worden. De Griekse teksten in de vier thema’s bieden 50 procent van de voorgeschreven hoeveelheid oct: aan het eind van klas 4 bent u op de helft van de examenverplichting en dat biedt u alle ruimte in klas 5 en 6. De cultuurteksten, gevolgd door de opdrachten, vormen de context voor de te vertalen Griekse teksten. De authentieke Griekse teksten worden voorafgegaan door oriëntatievragen die de leerling op het spoor zetten van de inhoud van de tekst. De tekstvragen zijn opgezet en geformuleerd zoals bij het CE.

ARGO Griekse Taal en Cultuur bovenbouw

De methode bevat een viertal thema’s waarin Griekse cultuur en tekst in combinatie gepresenteerd worden. De thema’s zijn: Kosmokrator — Alexander de Grote, Koine — Grieks als wereldtaal, Symbiosis – Leven van alledag; Eufiletos’ relaas in de rechtbank en Xenia — Vreemden en gasten bij Homeros.

In ARGO bovenbouw zijn diverse genres vertegenwoordigd: de Alexanderroman, Koine-Grieks van de Septuagint en Eukleides, retorisch proza van Lysias en epos van Homeros.

ARGO bovenbouw biedt een afdeling grammatica met daarin twee elementen. De nieuwe grammaticaonderdelen, die in de onderbouw nog niet aan de orde zijn geweest en de nieuwe onderdelen zijn: futurum, perfectum & plusquamperfectum, athematische werkwoorden, comparativus & superlativus.

In de slotopdrachten, komen inhoud van de cultuur, tekst en beeld bij elkaar. Elk thema wordt afgesloten door extra onderzoeks- en verwerkingsopdrachten die aanhaken bij de domeinen van GTC.

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt. Voor alle grammatica wordt verwezen naar PHAROS.

Wat zeggen gebruikers over ARGO?

ARGO BOVENBOUW - DIGITAAL AANBOD VOOR LEERLINGEN

Pharos Compendium Grieks

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt. PHAROS biedt de mogelijkheid tot differentiatie via de aanvullende ict. Deze ict is ook beschikbaar bij de volledig digitale licentie van ARGO bovenbouw en bestaat uit: 80 heldere uitlegvideo's en bijbehorende verwerkingsoefeningen in Drillster.

Bij PHAROS zijn tachtig korte uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. Bekijk hier een uitlegvideo.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden de bijbehorende verwerkingsoefeningen aangeboden voor de training van de specifieke PHAROS grammatica. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Bekijk hier een drill.

ARGO BOVENBOUW - DIGITAAL AANBOD VOOR DOCENTEN

Docenten krijgen met de leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en drills. In Drillster kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed.

Het docentenmateriaal is gratis digitaal beschikbaar en bevat methodeverantwoording, RTTI-toetsen, RTTI-uitleg & verantwoording, antwoorden bij de opdrachten, basiswoordenlijsten, teksten & vertalingen, etc. Er is ook een community beschikbaar waar u lesmateriaal kunt delen met uw vakcollega's. Om toegang te krijgen tot het gratis digitale docentenmateriaal, kunnen docenten die de lesmethode gebruiken hier een account aanvragen. Of u kunt de papieren versie van de docentenhandleiding bestellen.

Wat zeggen gebruikers over ARGO?

ARGO BOVENBOUW - AANBOD

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt.

TEKSTBOEK ISBN 9789492000675 ARGO Grieks gymnasium bovenbouw direct leverbaar € 52,50
COMPENDIUM ISBN 9789492000507 PHAROS Compendium Grieks gymnasium bovenbouw direct leverbaar € 18,50
LICENTIE ISBN 9789492000514 PHAROS Compendium Grieks licentie aanvullend bovenbouw direct leverbaar € 6,95
LICENTIE ISBN 9789492000712 ARGO Grieks licentie boekvervangend bovenbouw + PHAROS direct leverbaar € 23,95
HANDLEIDING ISBN 9789492000828 ARGO Grieks docentenhandleiding bovenbouw direct leverbaar € 36,50

Ontvang de Klassieke Talen nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons ARGO team

Wilt u meer weten over ARGO bovenbouw Grieks? Vraag nu een brochure of een presentatie aan.
Ons ARGO team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust.

Antoinette van Duijn

Antoinette van Duijn

Projectleider Klassieke Talen + ICT
Cilia de Haan

Cilia de Haan

Projectleider
20087198582017323306