ARGO Grieks voor de bovenbouw

ARGO bovenbouw is speciaal gemaakt voor het vierde leerjaar. ARGO bovenbouw is een methode waarin taal en cultuur verankerd zijn. ARGO bovenbouw bereidt secuur voor op het CE en biedt handvatten voor het SE. De methode bevat een viertal thema’s waarin Griekse cultuur en tekst in combinatie gepresenteerd worden. U kunt aan de slag met het boek van ARGO bovenbouw samen met PHAROS compendium Grieks, u kunt volledig digitaal werken of u werkt met een combinatie van beide.

ARGO BOVENBOUW GRIEKS - KENMERKEN

  • authentiek Grieks, 50% oct-eis
  • taal en cultuur zijn verankerd
  • met de aanvullende ict van PHAROS compendium Grieks
  • curriculum voor leerjaar vier in één band
  • grammatica: nieuw & herhaling
  • bij opdrachten komen inhoud van de cultuur, tekst en beeld bij elkaar

ARGO BOVENBOUW GRIEKS - 50 % OCT-EIS

Alle Griekse teksten zijn authentieke teksten die in een rijke context gepresenteerd worden. De Griekse teksten in de vier thema’s bieden 50 procent van de voorgeschreven hoeveelheid oct: aan het eind van klas 4 bent u op de helft van de examenverplichting en dat biedt u alle ruimte in klas 5 en 6. De cultuurteksten, gevolgd door de opdrachten, vormen de context voor de Griekse teksten. Oriëntatievragen zetten de leerling op het spoor van de inhoud van de te vertalen tekst. De tekstvragen zijn geformuleerd zoals bij het CE.

ARGO Griekse Taal en Cultuur bovenbouw

De methode bevat een viertal thema’s waarin Griekse cultuur en tekst in combinatie gepresenteerd worden. De thema’s zijn: Kosmokrator — Alexander de Grote, Koine — Grieks als wereldtaal, Symbiosis – Leven van alledag; Eufiletos’ relaas in de rechtbank en Xenia — Vreemden en gasten bij Homeros.

In ARGO bovenbouw zijn diverse genres vertegenwoordigd: de Alexanderroman, Koine-Grieks van de Septuagint en Eukleides, retorisch proza van Lysias en epos van Homeros.

ARGO bovenbouw biedt een afdeling grammatica met daarin twee elementen. De nieuwe grammaticaonderdelen, die in de onderbouw nog niet aan de orde zijn geweest en de nieuwe onderdelen zijn: futurum, perfectum & plusquamperfectum, athematische werkwoorden, correlativa, comparativus & superlativus.

In de slotopdrachten, komen inhoud van de cultuur, tekst en beeld bij elkaar. Elk thema wordt afgesloten door extra onderzoeks- en verwerkingsopdrachten die aanhaken bij de domeinen van GTC.

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt.

Bekijk het voorbeeldthema

Wat zeggen gebruikers over ARGO?

ARGO GRIEKS BOVENBOUW - EXTRA UITLEG EN OEFENINGEN

Pharos Compendium Grieks

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt. PHAROS biedt de mogelijkheid tot differentiatie via de aanvullende ict. Deze ict is ook beschikbaar bij de volledig digitale licentie van ARGO bovenbouw en bestaat uit: 80 heldere uitlegvideo's en bijbehorende verwerkingsoefeningen in Drillster. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Bij PHAROS zijn tachtig korte uitlegvideo's beschikbaar. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment en plaats uitgelegd te krijgen. Bekijk hier een uitlegvideo.

In het adaptieve oefenprogramma Drillster worden de bijbehorende verwerkingsoefeningen aangeboden voor de training van de specifieke PHAROS grammatica. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt om via een smartphone te oefenen. Bekijk hier een drill.

ARGO GRIEKS BOVENBOUW - AANBOD

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt.

ARGO bovenbouw

  ISBN 9789492000675 ARGO Grieks gymnasium bovenbouw direct leverbaar € 52,50 meer info
ISBN 9789492000507 PHAROS Compendium Grieks gymnasium bovenbouw direct leverbaar € 18,50 meer info

Voor scholen die met boeken werken en daarnaast gebruik willen maken van het digitale materiaal, is er de aanvullende ICT-licentie. Deze licentie is geschikt voor alle devices, inclusief de smartphone, en biedt 80 heldere uitlegvideo's en bijbehorende verwerkingsoefeningen in Drillster. Let op: deze licentie geeft geen toegang tot de digitale boeken.

PHAROS ISBN 9789492000514 PHAROS Compendium Grieks licentie aanvullend bovenbouw direct leverbaar € 7,50 meer info

De volledig digitale licentie geeft toegang tot de digitale variant van ARGO bovenbouw, het compendium en de bijbehorende digitale toepassingen: 80 heldere uitlegvideo's en bijbehorende verwerkingsoefeningen in Drillster. Deze licentie is geschikt voor praktisch alle devices.

ARGO bovenbouw ISBN 9789492000712 ARGO Grieks licentie boekvervangend bovenbouw inclusief PHAROS Compendium Grieks licentie boekvervangend bovenbouw (voor alle devices incl. iPad) direct leverbaar € 24,95 meer info

Ontvang de Klassieke Talen nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Ons ARGO BOVENBOUW team

Wilt u meer weten over ARGO bovenbouw Grieks? Vraag nu een brochure of een presentatie aan.
Ons ARGO team komt graag met u in contact. Bel of mail ons gerust.

Antoinette van Duijn

Antoinette van Duijn

Projectleider Klassieke Talen + ICT
200871985820173