Zoeken
Sluit dit zoekvak.

ARGO Grieks bovenbouw

ARGO Grieks verenigt alle relevante exameneisen voor taal én cultuur!
U kunt werken met de tekstboeken, het compendium en de aanvullende digitale licentie of volledig digitaal werken.

De eerste écht geïntegreerde methode GTC

ARGO Grieks bovenbouw integreert Griekse taal en cultuur zoals het bedoeld is. De methode verenigt alle relevante exameneisen voor taal én cultuur. Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Griekse teksten. In negen originele thema’s worden bekende maar ook minder bekende teksten voor de leerlingen op een aansprekende en eigentijdse manier volgens wetenschappelijk nieuwe inzichten ontsloten. Voor extra uitleg bij annotaties & opdrachten en om de grammatica te herhalen wordt in ARGO bovenbouw steeds verwezen naar PHAROS. ARGO bovenbouw bestaat uit twee delen: ARGO 4 en ARGO 5. Samen met ARGO Grieks onderbouw en het Compendium PHAROS vormt de methode een ideale doorlopende leerlijn naar het examen. ARGO bovenbouw is een volwassen methode met een grote variatie van onderwerpen en originele en nog niet eerder ontsloten teksten. De methode motiveert door een duidelijke link tussen toen en nu. Daardoor is de relevantie van het vak Grieks klip en klaar.

Kenmerken ARGO Grieks bovenbouw

Volledige dekking examenprogramma

Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Griekse teksten. De tekst- en contextvragen zijn opgezet en geformuleerd zoals bij het CE.

Grammatica: nieuw & herhaling

In ieder thema in ARGO bovenbouw is aandacht voor gerichte herhaling van grammatica en omgaan met het woordenboek.

Zeer geschikt voor zelfstandig werken

De doelgerichte en sturende vragen in combinatie met de ict-licentie PHAROS maken het mogelijk voor de leerling om zelfstandig met ARGO bovenbouw te werken.

Complete inhoud in de opdrachten

Elk thema wordt afgesloten door opdrachten waarin cultuur, tekst en beeld samenkomen en waarin speciale aandacht besteed wordt aan de relevantie van het vak Grieks.

Doorlopende leerlijn naar het examen

Samen met ARGO Grieks onderbouw vormen ARGO Grieks leerjaar 4 en ARGO Grieks leerjaar 5 een ideale doorlopende leerlijn naar het examen.

Flexibiliteit, vrijheid en keuze

ARGO bovenbouw biedt in twee boeken en het aanvullend materiaal online, genoeg materiaal voor een gevarieerd en aantrekkelijk keuzepensum.

Wat zegt men over ARGO Grieks?

Bekijk ARGO Grieks bovenbouw

Brochure ARGO Grieks

Tekstboek leerjaar 4

Tekstboek leerjaar 5

PHAROS compendium

Structuur ARGO Grieks bovenbouw

LEERJAAR 4: De authentieke Griekse teksten worden in een rijke context gepresenteerd, in vier thema’s wordt vijftig procent van de voorgeschreven hoeveelheid oct aangeboden. De cultuurteksten, gevolgd door de opdrachten, vormen de context voor de te vertalen Griekse teksten. De authentieke Griekse teksten worden voorafgegaan door oriëntatievragen die de leerling op het spoor zetten van de inhoud van de tekst. De tekstvragen zijn geformuleerd zoals bij het CE.

 

LEERJAAR 5: Alle verplichte cultuurdomeinen komen aan bod en worden behandeld in samenhang met Griekse teksten en verwerkt door middel van opdrachten. In vijf originele thema’s worden bekende maar ook minder bekende teksten voor de leerlingen op een aansprekende en eigentijdse manier ontsloten. Elk thema wordt afgesloten door opdrachten waarin cultuur, tekst en beeld samenkomen en waarin speciale aandacht besteed wordt aan de relevantie van het vak Grieks.

 

 Thema’s: KOSMOKRATOR-Alexander de Grote, KOINE-Wereldtaal, SYMBOISIS-Samen leven, XENIA-Gastvrijheid als goddelijke plicht, ENCHEIRIDION-Is het leven stuurbaar?, EPIGRAMMATA-Opschriften in alle soorten en maten, EUTOPIA-Hollywood in de oudheid, BARBAROI-Etniciteit bij Herodotos & PERIPETEIA-Omslagpunt. De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt. Voor alle grammatica wordt verwezen naar PHAROS.

ARGO Grieks digitaal

Drillster

Digitale leeromgeving

In het adaptieve leer- en toetsprogramma Drillster worden de bijbehorende drills aangeboden voor de training van grammatica en idioom. Het programma past zich aan de leer- en onthoudcurve van de gebruiker aan. Drillster is zeer geschikt voor leerlingen om ook via een smartphone te oefenen.

Uitlegvideo's

Er zijn 72 korte uitlegvideo's beschikbaar bij de grammatica. Deze uitlegvideo's geven leerlingen de gelegenheid om vooruit of terug te kijken en de stof op elk gewenst moment uitgelegd te krijgen. De PowerPoints die de basis vormen voor de video's, worden ook aangeboden in het docentenmateriaal.

Docentlicentie

Docenten krijgen met een leerlinglicentie toegang tot de uitlegvideo's en drills. Met DrillsterPro kunt u als docent de prestaties van uw leerlingen volgen. U kunt drills klaarzetten, leerdoelen bepalen en naast de scores bijvoorbeeld ook inzien hoeveel tijd er is besteed. U ontvangt 50% korting op de licentie.

Docentenmateriaal

Docenten die met ARGO bovenbouw werken, krijgen toegang tot het docentenmateriaal met methode- verantwoording, RTTI-toetsen, RTTI-uitleg & verantwoording, antwoorden bij de opdrachten, basiswoordenlijsten, teksten & vertalingen, etc. Er is ook een community beschikbaar waar u lesmateriaal kunt delen met uw vakcollega's.

Ontvang de ARGO Grieks nieuwsflits en blijf op de hoogte!

Goed van start met ARGO Grieks

Gaat u starten met ARGO Grieks bovenbouw? Dan helpen we u goed op weg. Wij geven gratis starttrainingen op maat voor docenten aan het begin van het schooljaar. Hoe kunt het digitale materiaal en het docentenmateriaal optimaal inzetten en gebruiken? We komen graag bij u langs op school.

Assortiment ARGO Grieks bovenbouw

De koppeling tussen de Griekse teksten en de grammatica-uitleg uit ARGO bovenbouw samen met het compendium PHAROS en de ict bij PHAROS, maakt ARGO bovenbouw tot een flexibele en overzichtelijke methode die uw leerlingen uiterst secuur op het eindexamen voorbereidt.

ARGO Grieks bovenbouw

Tekstboek ARGO leerjaar 4

ISBN 9789492000675

beschikbaar

Tekstboek ARGO leerjaar 5

ISBN 9789083113425

beschikbaar

PHAROS compendium Grieks

ISBN 9789492000507

beschikbaar

PHAROS licentie aanvullend

ISBN 9789492000514

beschikbaar

Volledig digitaal inclusief PHAROS

ISBN 9789492000712

beschikbaar

Docentenhandleiding vierde leerjaar

ISBN 9789492000828

beschikbaar

Docentenhandleiding vijfde leerjaar

ISBN 9789083113432

beschikbaar

Bestel een beoordelingsexemplaar

Bestel nu een beoordelingsexemplaar van de leerboeken en licenties van ARGO Grieks bovenbouw tegen 50% korting.

Kom in contact met uw adviseur

Wilt u meer weten over ARGO Grieks bovenbouw of een informatief gesprek aanvragen? Met vragen of verzoeken kunt u altijd bij ons terecht. Snel, persoonlijk en effectief. Meteen raad, advies of een oplossing. Bel of mail gewoon even! Wij komen graag met u in contact.