Op 12 maart a.s. is de tweede van de gratis regionale docentenmiddagen die we dit schooljaar voor u willen organiseren. U dient zich vooraf aan te melden, vol = vol. Op donderdag 12 maart a.s. organiseren Staal & Roeland in samenwerking met het Valkhof in Nijmegen een inspirerende docentenmiddag voor docenten GTC en LTC en belangstellenden. We hopen u weer te mogen begroeten in het Valkhof!

Programma

15.30 – 15.45 uur Ontvangst met koffie en thee
15.45 – 15.50 uur Opening door Donald Staal en Elout Roeland
15.50 – 16.20 uur Lezing Olivier Hekster:  ‘Romeinse keizers en de rol van traditie’

Prof. Olivier Hekster onderzoekt de rol van ideologie in de Romeinse oudheid. Hij kijkt met name naar beeldvorming van Romeinse keizers. Nadruk ligt hierbij op de verschillende media waarmee de keizers hun macht verbeeldden (zoals munten, inscripties, portretten en bouwwerken) en op hoe de bevolking van het Romeinse Rijk hierop reageerde.

 

16.20-16.40 uur Toelichting herziening SPQR onderbouw en SPQR bovenbouw
16.40-17.20 uur Ontdek zelf het geheel vernieuwde ARCHEOlab  – ingeleid en begeleid door Odette Straten

In het ARCHEOlab wordt het hele verhaal van de archeologie verteld. Hoe gaat een opgraving in zijn werk, welke stappen worden er gezet om vondsten uit de bodem bloot te kunnen leggen en welke technische middelen worden daarvoor gebruikt? Nieuwe technologie, internet en digitale toepassingen maken steeds meer mogelijk. Het ARCHEOlab geeft een inkijkje in de wereld van de archeologie anno 2019.

 

17.20-17.50 uur Afsluitend drankje.

En natuurlijk kunt u tussendoor ook de prachtige collectie van museum Het Valkhof bekijken.

Aanmelden

Contactgegevens

Voornaam*
Achternaam*
School*
E-mail*
Telefoonnummer
Ik gebruik de volgende methode(n)


Heeft u nog opmerkingen?

Wij kijken er naar uit u donderdag 12 maart te ontmoeten. Graag tot dan!